Un nou proiect pentru tineret în Episcopia Caransebeșului

Un nou proiect pentru tineret  în Episcopia Caransebeșului
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, în Episcopia Caransebeșului a demarat proiectul „Credo IMPACT” derulat în parteneriat cu Fundația „Noi Orizonturi”, alături de Arhiepiscopia Iașilor și Episcopia Devei și Hunedoarei
Autor: Serviciul Social-Misionar
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, în Episcopia Caransebeșului a demarat, de curând, un nou proiect adresat tinerilor, dar și preoților și profesorilor care activează în lucrul cu tinerii. Este vorba de proiectul „Credo IMPACT” derulat în parteneriat cu Fundația „Noi Orizonturi”, alături de Arhiepiscopia Iașilor și Episcopia Devei și Hunedoarei.

În cadrul proiectului, care se desfășoară în perioada februarie 2016 – februarie 2017, se vor înființa nouă Cluburi de Inițiativă Parohială pentru Tineret dintre care două în Episcopia Caransebeșului, în orașele Reșița și Anina. Proiectul a debutat cu organizarea, în perioada 8-10 martie 2016, a primei sesiuni de cursuri de formare la Centrul de tineret „Vestitorii Bucuriei” al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei din stațiunea Bălțătești, județul Neamț.

Delegația Episcopiei Caransebeșului este compusă din preoții Cristian Manole din Reșița și Horia Mailat din Anina, alăuri de profesorii Mihai Boroș și Elena Șuveți din Reșița și Alexandra Mailat din Anina.

Prima sesiune a acestori cursuri este axată pe inițierea în educația non-formală și cea de servicii în folosul comunității, urmând ca în cea de-a doua sesiune – care va avea loc la Băile Herculane în vara acestui an – să se pună accentul pe învățarea experiențială.

Cursurile sunt organizate de către Fundația Noi Orizonturi și în urma acestor cursuri participanții vor dobândi abilități și competențe pe care le vor putea folosi și aplica în lucrarea cu tinerii în parohiile la nivelul carora se vor înființa cluburi de inițiativă pentru tineret.

Data: 11 martie 2016 • Vizualizări: 706