Un nou spațiu dedicat educării sănătoase a tinerei generații

Un nou spațiu dedicat educării sănătoase a tinerei generații

Album foto
De miercuri, 6 aprilie, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Reşiţa are un spaţiu modern amenajat pentru diferite activităţi culturale, educative, recreative, spirituale şi de socializare, mai ales pentru copii şi tineri
Autor: Serviciul Social-Misionar
De miercuri, 6 aprilie, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Reşiţa are un spaţiu modern amenajat pentru diferite activităţi culturale, educative, recreative, spirituale şi de socializare, mai ales pentru copii şi tineri. Inaugurarea acestei locaţii s-a desfăşurat într-un cadru festiv la care au participat preoţi din localitate, reprezentanţi ai administraţiei locale, reprezentanţi ai Societăţii „Femeilor ortodoxe” Filiala Reşiţa şi mai mulţi oameni de bine care au contribuit la amenajarea Centrului cultural-misionar „Tabor”.

„Cartierul Muncitoresc din Reșița este un cartier social prin excelență, dar orașul ca și ansamblu este unul cultural și de aceea centrul inaugurat răspunde unor nevoi sociale și culturale foarte importante și stringente ale municipiului. Lucrarea de aici va viza în primul rând generația tânără dar și categoriile sociale defavorizate. Centrul de aici este cel de-al doilea ca importanță pe care îl are Biserica în această localitate și care oferă condiții foarte bune pentru toți cei care vor călca pragul și vor dori să se definească ca și oameni mari, importanți, dar mai ales ca și oameni morali ai societății noastre”, a subliniat părintele Mihai Ciucur, inspector în cadrul Departamentului de tineret al Episcopiei Caransebeșului.

În deschiderea evenimentului, din încredinţarea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, părintele Gabriel Gozman, consilier social-misionar al Eparhiei, a săvârşit o slujbă de binecuvântare împreună cu părintele inspector Mihai Ciucur, părintele protopop al Reşiţei, Gheorghe Şuveţi şi părintele paroh Borislav Tasici, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” şi coordonatorul centrului.

„În aceste vremuri tulburi credința și Biserica sunt factori foarte importanți în educarea tinerilor noștri. Ne bucurăm foarte mult că funcționează în orașul nostru un centru misionar cu rolul cultural-social mai ales că are ca destinație creșterea sănătoasă a educației tinerei generații”, a arătat Ioan Crina, viceprimar cu atribuții de primar al Municipiului Reșița.

După sfânta slujbă ctitorilor şi tuturor celor care s-au implicat la lucrările de înfrumuseţare a centrului cultural-misionar le-au fost acordate din partea Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian acte de cinstire. Momentul festiv a continuat cu mesajul Preasfinţitului Părinte Lucian pentru acest eveniment, transmis de către părintele consilier Gabriel Gozman, după care a urmat tăierea panglicii.


Data: 7 aprilie 2016 • Vizualizări: 679