Un nou stagiu de formare în Episcopia Caransebeşului

Un nou stagiu de formare în Episcopia Caransebeşului
Episcopia Caransebeşului organizează, în perioada 2-13 iulie a.c., un proces de selecţie pentru un stagiu internaţional de informare şi documentare în domeniul muzeal
Autor: Serviciul Prezidial
Episcopia Caransebeşului organizează un proces de selecţie pentru un stagiu internaţional de informare şi documentare în domeniul muzeal.

Acesta va avea loc în perioada 2-13 iulie a.c. şi se desfăşoară în cadrul proiectului „Pregătirea resurselor umane pentru valorificarea şi promovarea Patrimoniului Cultural Naţional”, finanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa prioritară 3 „Creşterea adaptabilităţii lucrătorilor şi a întreprinderilor”, Domeniul major de intervenţie 3.2 „Formare şi sprijin pentru întreprinderi şi angajaţi pentru promovarea adaptabilităţii” şi vizează creşterea gradului de adaptabilitate al angajaţilor, asigurarea sănătaţii şi securităţii la locul de muncă şi promovarea formelor flexibile de organizare a muncii prin metode inovatoare şi noi practici de lucru în domeniul patrimoniului cultural.

Pentru a participa la acest proces de selecţie candidaţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să fie angajati ai Episcopiei Caransebeşului, respectiv ai Protopopiatelor Caransebeş, Reşiţa, Oraviţa şi Băile-Herculane şi să fie absolvenţi ai programelor de formare profesională pentru ocupaţia muzeograf, perfecţionare şi specializare, programe ce s-au derulat în perioada martie 2011 – aprilie 2012.

Stagiul va avea durata de şapte zile şi se va desfăşura în perioada iulie – august 2012 în Republica Slovacă. Pe durata stagiului internaţional de informare şi documentare, participanţii vor cunoaşte metode şi instrumente de gestiune, clasare, conservare şi promovare a bunurilor culturale de patrimoniu folosite în Republica Slovacă dar şi pe plan internaţional.

Persoanele interesate de acest stagiu de formare se pot înscrie la sediul Episcopiei Caransebeşului la Centrul Coordonator Caransebeş. Selecţia participanţilor se va face în funcţie de limita locurilor disponibile şi de relevanţa documentelor care susţin motivaţia participării la programele de formare.

Data: 6 iulie 2012 • Vizualizări: 689