Un zâmbet transmis prin colind pe chipul oamenilor aflați în suferință la Caransebeș

Un zâmbet transmis prin colind pe chipul oamenilor aflați în suferință la Caransebeș

Album foto
Miercuri, 14 decembrie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a vizitat așezămintele și centrele sociale, precum și Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş
Autor: Serviciul Prezidial
Un strop de lumină și de speranță au fost aduse în sufletele oamenilor bolnavi din municipiul Caransebeș, prin colindul sfânt și bun în preajma Praznicului Nașterii Domnului. Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului însoțit de Corul Episcopiei Caransebeșului au vizitat așezămintele și centrele sociale din Caransebeș, Școala specială-gimnazială, Centrul de primire în regim de urgenţă a persoanelor fără adăpost, Căminul pentru persoane vârstnice „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” și Complexul „Sfântul Vasile cel Mare” al Episcopiei Caransebeșului.

Și colindătorii de la Centrul eparhial au fost încântați cu un concert de colinde susținut de către copiii de la Școala specială, precum și de copilașii de la Complexul „Sfântul Vasile cel Mare”, care au pregătit un program de colinde și poezii specifice perioadei Crăciunului.

„Am văzut copii bucuroși și bătrâni plângând de bucurie pentru că într-adevăr colindul sfânt și bun i-a alinat pe toți care i-am vizitat. Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a ajutat să mergem și să-i vizităm pe toți cei care se află în suferință și singurătate și să le aducem vestea cea bună a Nașterii Mântuitorului. Trebuie să împletim Liturghia cu filantropia, manifestările cultural-artistice specifice perioadei cu cercetarea bolnavilor, a bătrânilor și a copiilor”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

De asemenea și la Secţia de pediatrie a Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, însoțit de Corul Episcopiei au transmis bucuria sărbătorilor de iarnă prin colindele intonate cu măiestrie. Pe lângă colindul pus la inima gazdelor, Preasfințitul Lucian le-a oferit tuturor copiilor, bătrânilor, însoțitorilor, personalului deservent și tuturor cadrelor medicale, cadouri, calendare și iconițe.


Data: 15 decembrie 2016 • Vizualizări: 1273