Vecernie misionară în Filia Stăncilova

Vecernie misionară în Filia Stăncilova

Album foto
În Duminica a VI-a după Rusalii, la orele după-amiezii, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a poposit în mijlocul credincioşilor Filiei Stăncilova
Autor: Serviciul Prezidial
În Duminica a VI-a după Rusalii, la orele după-amiezii, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a poposit în mijlocul credincioşilor Filiei Stăncilova, aparţinătoare Parohiei Şopotul Nou din Protopopiatul Băile-Herculane. Cu acest prilej, a oficiat, pentru prima dată, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, slujba Vecerniei în biserica aflată în construcţie.

La slujbă au participat autorităţi locale şi numeroşi credincioşi ai acestei aşezări izolate din judeţul Caraş-Severin. În cuvântul său, chiriarhul a precizat: „Dacă în urmă cu doi ani am venit aici ca să punem piatra de temelie la o sfântă biserică, pentru că în Stăncilova niciodată nu a fost vreo biserică sau vreun locaş de închinare, iată că în această seară am venit aici pentru a ne ruga împreună şi pentru să-L rugă pe Bunul Dumnezeu să ridice, prin hărnicia şi dărnicia dumneavoastră, acest sfânt un lăcaş.

În 19 iunie 2010 am pus piatra de temelie la această biserică, s-a înfipt crucea în locul în care se va zidi Sfânta Masă, jertfelnicul, prestolul şi am binecuvântat acest loc care de atunci a devenit un spaţiu sacru, un spaţiu ales şi închinat Domnului. Era necesară şi este necesară această biserică în Filia Stăncilova, pentru că sunteţi credincioşi mulţi în această localitate iar distanţa până la biserica închinată Sfântului Apostol Toma din Şopotul Nou este destul de mare. De aceea, construirea unei biserici este o necesitate în locuri izolate, în sate izolate şi din ce în ce mai părăsite”.

Piatra de temelie a bisericii cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” a fost aşezată la data de 19 iunie 2010 de către Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. În prezent părintele Samuel Şendroni împreună cu credincioşii şi autorităţile locale depun eforturi considerabile pentru definitivarea lăcaşului bisericesc atât de necesar pentru locuitorii acestui sat izolat. La final, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a miruit credincioşii prezenţi şi le-a împărţit acestora iconiţe cu Maica Domnului.

Data: 16 iulie 2012 • Vizualizări: 843