Vecernie misionară în Parohia Gârlişte

Vecernie misionară în Parohia Gârlişte

Album foto
În seara zilei de duminică, 20 noiembrie, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a oficiat în biserica Parohiei Gârlişte cu hramul „Naşterea Maicii Domnului”, slujba Vecerniei
Autor: Serviciul prezidial
În seara zilei de duminică, 20 noiembrie, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, alături de Preasfinţitul Părinte Lukian, Episcopul sârbilor ortodocşi din Ungaria şi Administrator al Episcopiei Ortodoxe Sârbe din Timişoara au sfinţit o troiţă la hotarul localităţii Gârlişte în prezenţa autorităţilor locale şi a unui impresionant număr de credincioşi.

La finalul slujbei de sfinţire Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a spus: „Ne bucurăm foarte mult că Dumnezeu a rânduit ca în această seară binecuvântată, să sfinţim această troiţă ridicată la hotarul Parohiei Gârlişte. Troiţă ridicată de doamna director Liubiţa Raichici, împreună cu familia domniei sale în semn de recunoştinţă pentru toate binefacerile pe care Dumnezeu le-a revărsat asupra dominiei sale şi pentru ca Dumnezeu să ocrotescă şi să binecuvinteze pe mai departe această comunitate de credincioşi pravoslavnici. Îi mulţumim Preasfinţitului Părinte Lukian, episcopul ortodox sârb de Budapesta al sârbilor din Ungaria şi Administrator al Episcopiei Ordodoxe Sârbe din Timişoara, îi mulţumim pentru că în această după-amiază şi-a făcut timp ca să fie împreună cu noi, alături de noi, alături de credincioşii acestei parohii, alături de doamna director Liubiţa Raichici, pentru ca împreună să-I mulţumim Domnului pentru toate binefacerile, să ne rugăm cu pace Domnului ca să pogoare peste noi şi peste această troiţă, peste acest semn al Crucii harul Preasfântului Duh”.

După sfinţirea troiţei, Ierarhul împreună cu preoţii slujitori, cu autorităţile locale, precum şi cu credincioşii prezenţi au pornit în procesiune spre biserica parohială, unde a sfinţit altarul de vară amplasat în curtea bisericii.

Apoi Chiriarhul, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat în biserica Parohiei Gârlişte cu hramul „Naşterea Maicii Domnului”, slujba Vecerniei. Totodată, a ţinut tuturor celor prezenţi un bogat cuvânt de învăţătură: „Aţi împodobit satul întreg cu o sfântă troiţă aşezată la hotarul acestuia pe care astăzi am sfinţit-o şi îi mulţumim doamnei director Liubiţa Raichici pentru această iniţiativă de suflet, punând Sfânta Crucea la hotarul satului, căci Sfânta Cruce este la hotarul vieţii fiecăruia dintre noi. Ne asumăm fiecare dintre noi purtarea crucii Mântuitorului Iisus Hristos. De aceea sunte datori fiecare dintre noi, nu numai să ne însemnăm cu semnul Sfintei Cruci, nu numai să purtăm la pieptul nostru Sfânta Cruce, nu numai să amplasăm la intersecţii sau la hotarele localităţilor troiţe, ci suntem datori ca să privim la semnul Sfintei Cruci de pe bisericile noastre, din satele şi comunităţile noastre, să privim la semnul Sfintei Cruci cu care ne binecuvintează preotul în fiecare slujbă şi la fiecare Liturghie, să privim la semnul Sfintei Cruci care se află la pieptul fiecărui creştin, care să ne aducă aminte de patimile, de jertfa, de moartea Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos pentru noi şi pentru a noastră mântuire”.

La finalul slujbei, doamna Liubiţa Raichici şi doamna Ritea Aldea au primit din partea ierarhului, Ordinul Eparhial „Diploma de onoare Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul”. De asemenea, credincioşii care s-au implicat la buna desfăşurare a vieţii bisericeşti din Parohia Gârlişte au primit din partea Preasfinţitului Părinte Lucian, Întâistătătorul Eparhiei Caransebeşului, dar şi a părintelui paroh Păunel-Martin Juchi, acte de cinstire. Apoi credincioşii prezenţi au fost miruiţi şi au primit din partea Chiriarhului iconiţe cu „Intrarea în Biserică a Maicii Domnului”.

Data: 22 noiembrie 2011 • Vizualizări: 1065