Vecernie misionară în Parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Moldova Nouă

Vecernie misionară în Parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Moldova Nouă
La prăznuirea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, la orele serii, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, s-a aflat în mijlocul credincioşilor Parohiei „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Moldova Nouă, Protopopiatul Oraviţa
Autor: Serviciul Prezidial
La prăznuirea Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, la orele serii, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, s-a aflat în mijlocul credincioşilor Parohiei „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Moldova Nouă, Protopopiatul Oraviţa.

Cu ocazia acestei vizite pastorale, Chiriarhul a oficiat, înconjurat de un ales sobor de preoţi şi diaconi, slujba Vecerniei. La slujbă au participat tineri şi copii, autorităţi locale, precum şi numeroşi credincioşi şi credincioase.

În cuvântul său, Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a precizat: „În urmă cu doi ani am săvârşit Sfânta Liturghie în biserica dumneavoastră şi am binecuvântat această frumoasă pictură şi icoanele care împodobesc interiorul Sfintei biserici. Am săvârşit Sfânta Liturghie în pridvorul bisericii, cu ocazia hramului. Au trecut doi ani de atunci, şi iată, în anul mântuirii 2012, venim cu aceeaşi bucurie şi dragoste în oraşul Moldova Nouă, pentru a sluji Sfânta Liturghie la Biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi pentru a binecuvânta un aşezământ social, dar iată că la ceas de seară Dumnezeu a rânduit şi noi cu bucurie am venit, ca să săvârşim slujba Vecerniei în biserica ocrotită de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Vedem la această parohie că există un preot râvnitor, un preot care chiverniseşte bine averea bisericii şi îţi face slujba deplin, având grijă de locaşul de rugăciune, dar având grijă mai ales de turma cuvântătoare, credincioşii şi credincioasele care frecventează această biserică şi care formează comunitatea de credincioşi români Parohia „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Moldova Nouă. Este încurajator şi îmbucurător, pentru noi cei care suntem chemaţi la Taina Preoţiei, la această misiune a slujirii lui Dumnezeu şi oamenilor, să vedem că toţi credincioşii bisericii noastre sunt receptivi la cuvântul Evangheliei”.

Biserica cu hramul „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Moldova Nouă a fost construită în anul 1996, este din lemn iar exteriorul este tencuit. Interiorul a fost pictat în anul 2010 de către Rita Aldea. Turnul, de asemenea din lemn, este situat deasupra pronaosului, iar pridvorul a fost construit în anul 2007. În anul 2010, la hramul bisericii, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, într-un cadru festiv şi solemn şi în prezenţa autorităţilor judeţene şi locale, precum şi a unui impresionant număr de credincioşi, a sfinţit pictura care împodobeşte biserica.

La final serii de rugăciune, Întâistătătorul Eparhiei Caransebeşului, Preasfinţitul Părinte Lucian, a miruit credincioşii prezenţi şi le-a împărţit acestora iconiţe.

Data: 23 mai 2012 • Vizualizări: 783