Vecernie misionară la Filia Socolari

Vecernie misionară la Filia Socolari

Album foto
În seara zilei de 9 aprilie 2011, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a oficiat, fiind înconjurat de un sobor de preoţi si diaconi, în biserica parohială cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” slujba Vecerniei
Autor: Serviciul prezidial
În seara zilei de 9 aprilie 2011, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, a cercetat Filia Socolari, Parohia Potoc din Protopopiatul Oraviţa. Cu ocazia acestei vizite pastorale a oficiat, fiind înconjurat de un sobor de preoţi si diaconi, în biserica parohială cu hramul „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” slujba Vecerniei.

La slujbă au participat autorităţi locale, copii şi tineri, precum numeroşi credincioşi şi credincioase. Cuvântul de învăţătură i-a aparţinut Chiriarhului: „Să-I mulţumim Domnului căci S-a jertfit pentru iertarea păcatelor noastre, să-I mulţumim Domnului căci Şi-a asumat păcatele întregii omeniri şi ne-a răscumpărat din moarte dăruindu-ne tuturor posibilitatea moştenirii vieţii celei veşnice. Ne adunăm în biserică de fiecare dată, în primul rând să-I mulţumim lui Dumnezeu pentru că suntem în viaţă şi pentru că ne ajută să ne rugăm şi să ne câştigăm mântuirea sufletelor noastre. Biserica noastră o cinsteşte în această săptămână, pentru că nu numai la mănăstiri şi catedrale, dar şi în toate bisericile de parohie s-a oficiat miercuri seara Denia canonului de pocăinţă al Sfântului Andrei Criteanul şi multe imnuri dar şi stihuri, din cadrul acestei slujbe unice din perioada Triodului, sunt închinate Cuvioasei Maria Egipteanca. Ne-am rugat Cuvioasei Maria Egipteanca ca să ne ajute şi pe noi să ne apropiem mai mult de Dumnezeu, să ne pocăim cu adevărat, să ne rugăm mai mult, să fim mai buni, mai iertători şi mai aproape de tronul Preasfintei Treimi. La 1 aprilie sinaxarul Bisericii noastre o pomeneşte pe această sfântă cuvioasă, dar o pomenim şi de fiecare dată în duminica a cincea a Postului Sfintelor Paşti, duminică în care din punct de vedere liturgic am intrat”.

Filia Socolari, aparţinătoare Parohiei Potoc, numără 42 de familii cu 77 de credincioşi şi a fost păstorită până anul acesta de părintele Andrei Teofil Vâlcu. Viitorul slujitor al Parohiei Potoc, cu Filia Socolari va fi părintele Aldescu Iosif Daniel, acesta a fost numit de către Centrul Eparhial ca şi preot paroh în această comunitate de credincioşi.

Din dorinţa de a fi cât mai aproape de credincioşii pe care îi păstoreşte, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului a efectuat, pe parcursul celor cinci ani de chiriarhat, vizite canonice în toate parohiile şi filiile Episcopiei Caransebeşului. La final Chiriarhul a miruit credincioşii şi a împărţit acestora iconiţe.

Data: 12 aprilie 2011 • Vizualizări: 980