Vecernie misionară la parohia Iablaniţa

Vecernie misionară la parohia Iablaniţa

Album foto
Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului a săvârşit slujba Vecerniei la parohia Iablaniţa din protopopiatul Băile Herculane
Autor: Serviciul Prezidial
În Duminica a V-a după Rusalii, la ceas de seară, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului a poposit în rugăciune şi cântare la parohia Iablaniţa din protopopiatul Băile Herculane.

Întampinat cu pâine şi sare, cu poezii şi cuvinte de bun venit, dar şi cu inimile deschise, Ierarhul a slujit în biserica parohială, monument istoric slujba Vecerniei în prezenţa credincioşilor din sat.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa a vorbit despre importanţa asumării prezentului şi viitorului în Biserica noastră, pe măsura înaintaşilor noştri care au zidit cugete creştineşti autentice şi ziduri de biserici, care până astăzi împodobesc frumuseţea satului românesc.

În încheiere Ierarhul a miruit toţi credincioşii prezenţi, a împărţit icoane cu Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel în semn de binecuvântare, după care a vizitat casa parohială a părintelui paroh Ilie Caraibot.

Parohia Iablaniţa din protopopiatul Băile Herculane este singura comunitate ortodoxă din protopopiatul Băile Herculane în care părintele episcop nu a slujit în cei patru ani şi jumătate de arhipăstorire în Eparhia Caransebeşului.


Data: 28 iunie 2010 • Vizualizări: 1163