Vernisaj pentru suflete!

Vernisaj pentru suflete!
În seara zilei de 27 iunie, ca o înainte-prăznuire a hramului bisericii „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cartierul Govândari al municipiului Reşiţa, în sala multimedia a centrului parohial, a fost vernisată o expoziţie de icoane
Autor: Pr. Petru Berbentia
În seara zilei de 27 iunie, ca o înainte-prăznuire a hramului bisericii „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cartierul Govândari al municipiului Reşiţa, în sala multimedia a centrului parohial, a fost vernisată o expoziţie de icoane.

Mircea Eliade scria că: „Icoanele reactualizează miraculosul «illud tempus», când Hristos, Fecioara Maria sau apostolii trăiau printre oameni. Ele sunt uşor accesibile credincioşilor: se pot găsi în bisericile şi în capelele cele mai modeste şi în locuinţele particulare. În plus, contemplarea lor permite accesul la un întreg univers de simboluri. Prin urmare, imaginile erau susceptibile să desăvârşească şi să adâncească instruirea religioasă a celor ce nu ştiau carte. Icoanele au avut, într-adevăr, acest rol în toate straturile rurale din Europa Răsăriteană”.

Expoziţia ce a adus bucurie în sufletele celor prezenţi, a fost alcătuită din icoane pictate de Doamna Doina Sârbu, care a declarat că lucrul cu migală, pentru pictarea acestor bijuterii de artă, este o bucurie şi o împlinire de foarte mulţi ani.

„În postul ce-l încheiem peste două zile, ne-am luptat cu ispitele, ne-am curăţit prin căinţă, osteneli, rugăciuni şi lacrimi şi ne-am împărtăşit cu Hristos, ca să înoim în noi încă odată icoana omului duhovnicesc. Suntem convinşi că pentru cei prezenţi, aceste icoane sunt un sprijin pentru sufletele iubitoare de frumos, apropiindu-i de Dumnezeu şi de Sfinţii Lui. Mulţumim Lui Dumnezeu pentru darul cu care a înzestrat-o pe Doina Sârbu. Îi mulţumim şi domniei sale pentru tot ce ne-a oferit astăzi”, a precizat părintele paroh Petru Berbentia.

Data: 28 iunie 2018 • Vizualizări: 199