Vernisaj pre-pascal la Reşiţa

Vernisaj pre-pascal la Reşiţa
Luni, 2 aprilie, începând cu orele 11.00, s-a desfăşurat în sala mare a Muzeului Banatului Montan din Reşiţa, a V – a ediţie a proiectului „Vino Doamne printre noi”
Autor: Pr. Valentin Popovici
Luni, 2 aprilie, începând cu orele 11.00, s-a desfăşurat în sala mare a Muzeului Banatului Montan din Reşiţa, a V – a ediţie a proiectului „Vino Doamne printre noi”. Expoziţia cuprinde lucrări cu mesaje pascale: desene, ouă încondeiate, artă decorativă, toate realizate de elevi din ciclu gimnazial, primar şi preşcolar. Alături de muzeul reşiţean parteneri au fost Protopopiatul Reşiţa şi Şcoala cu clasele I – VIII nr. 7 din Reşiţa, precum şi alte unităţi şcolare din municipiu sau judeţ, care şi-au expus lucrările în cadrul acestei expoziţii.

Din partea Protopopiatului Reşiţa au fost prezenţi la această manifestare pr. Damaschin Tătaru, pr. Emil Varga şi pr. Sorin-Valentin Popovici. În deschidere părintele Damaschin Tătaru a spus: „Această manifestare face cinste nu doar organizatorilor, ci şi tuturor micilor artişti. Vedem adunaţi aici atâţia elevi, sau persoane curioase, dornice să vadă, să admire sau să cumpere ceea ce le este la îndemână în această perioadă a anului, în special, ouă încondeiate. Lucrările de faţă sunt dovada faptului că aici în Banatul de Munte, nu ne-am uitat rădăcinile iar obiceiurile şi meşteşugurile vechi arată lumii întregi cine suntem şi ce lăsăm mai departe generaţiilor ce vin după noi”.

Am remarcat şi prezenţa în cadrul acestei expoziţii a marii creatoare bănăţene în arta încondeierii ouălor, doamna Ana Bursuc din Tirol. Modelele expuse au încântat prin colorit, armonia compoziţiei şi mai ales prin fidelitatea motivelor reproduse pe ouă. Din discuţiile purtate cu doamna Ana Bursuc am aflat că această colecţie de ouă realizate cu ceară în relief sau grafică de alb-negru sau alte tehnici pe care le foloseşte atunci când le realizează au fost premiate la diverse târguri de profil atât din ţară cât şi din străinătate. La final, doamna Melania Zancu, coordonator din partea muzeului reşiţean a răsplătit cu premii şi diplome micii artişti şi participanţii cu lucrări în realizarea acestui vernisaj.

Data: 3 aprilie 2012 • Vizualizări: 708