Vestitori ai Nașterii Domnului la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Vestitori ai Nașterii Domnului la Catedrala Episcopală din Caransebeș

Album foto
Copii și tineri, dar și adulți, îmbrăcați în straie populare specifice Banatului Montan, au venit la Catedrala Episcopală din Caransebeș pentru a-l colinda pe Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului
Autor: Serviciul Prezidial
Asemenea primilor colindători și vestitori ai Nașterii Pruncului Sfânt, timp de două zile, foarte mulți colindători au venit la Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș pentru a-l colinda pe Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului.

Copii și tineri, dar și adulți, îmbrăcați în straie populare specifice Banatului Montan, după o frumoasă tradiție, prin deosebitele colinde, au introdus pe cei care i-au ascultat în atmosfera Praznicului Nașterii Domnului.

Alături de Preasfințitul Părinte Lucian au fost și membrii Permanenţei Consiliului Eparhial, bucurându-se împreună de numeroși colindători din toată eparhia, printre care s-au numărat și toți angajații Centrului Eparhial, precum și membrii centrelor de tineret ale Episcopiei Caransebeșului.

„Au poposit în cetatea Caransebeșului peste 40 de coruri și cete de colindători care ne-au adus și în anul mântuirii 2016 vestea Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos. Le mulțumim preoților și profesorilor de religie care s-au ostenit în acest an pentru ca tinerii din eparhia noastră, dar și alți credincioși să vină în număr foarte mare la episcopie și la catedrală, pentru a ne colinda, a ne încânta și pentru a ne înălța duhovnicește. În acest an am observat că au venit reprezentanții centrelor de tineret din Episcopia noastră și nu sunt puține centre de tineret, avem 20 de astfel de nuclee. Le mulțumim tuturor pentru bunăvoință și dragoste, pentru disponibilitate și deschidere și îi așteptăm în fiecare an să împlinim aceste tradiții frumoase pe care le-am moștenit de la moșii și strămoșii noștri. Le dorim tuturor celor care ne-au pășit și în acest an pragul, un Crăciun binecuvântat, sărbători fericite cu sănătate deplină și anul care se apropie să fie pentru noi toți un an mai bun, cu împliniri pe plan material, dar mai ales pe plan spiritual”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Preasfințitul Părinte Lucian a primit cu bucurie colindele tradiționale românești de la miile de colindători care au trecut pragul Catedralei Episcopale și a adus mulţumiri și felicitări fiecărui grup care au venit şi în acest an la colindat. Ierarhul i-a binecuvântat pe toți colindătorii, oferindu-le cadouri și calendare.


Data: 22 decembrie 2016 • Vizualizări: 1200