Vin colindătorii!

Vin colindătorii!
În seara zilei de 13 decembrie, la Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” – Reșița, a avut loc o seară duhovnicească specială
Autor: Pr. Cristian Manole
Astfel, la ora Vecerniei în mijlocul credincioșilor din biserică a poposit un grup de colindători format din tineri studenți de la Facultatea de Teologie din Caransebeș fiind coordonați de părintele prof. Gheorghe Tistu și pe părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului. Tinerii studenți au participat întâi la slujba Vecerniei, la care au dat răspunsurile liturgice cuvenite, după care au susținut un mic concert de colinde tradiționale românești.

După încheierea concertului de colinde, părintele consilier Casian a rostit un frumos și bogat cuvânt de învățătură prin care a arătat celor prezenți că adevăratul sens al Praznicului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, este acela de a nu uita că fiecare dintre noi suntem fii ai lui Dumnezeu prin înfiere. De asemenea, a mai arătat că această sărbătoare nu este doar o comemorare, ci și o realitate permanentă la care noi ar trebui să ne gândim în fiecare clipă a vieții noastre.

La final, părintele paroh, protopop Gheorghe Șuveți, a mulțumit colindătorilor pentru dragostea cu care au interpretat colindele și pentru bucuria pe care au adus-o în sufletele credincioșilor prezenți la slujbă, precum și părintelui Casian pentru cuvântul de învățătură.

Această seară duhovnicească se înscrie în „Săptămâna Duhovnicească” pe care Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Reșița a organizat-o în perioada 11-16 decembrie.

Data: 14 decembrie 2017 • Vizualizări: 529