Vinerea Mare la Catedrala episcopală din Caransebeş

Vinerea Mare la Catedrala episcopală din Caransebeş

Album foto
În Sfânta şi Marea Vineri, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, s-a aflat în mijlocul credincioşilor catedralei episcopale cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş
Autor: Serviciul Prezidial
În Sfânta şi Marea Vineri, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, s-a aflat în mijlocul credincioşilor catedralei episcopale cu hramurile „Învierea Domnului” şi „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeş.

La orele dimineţii, Ierarhul a oficiat, alături de un sobor de preoţi şi diaconi, slujba Ceasurilor Împărăteşti. Apoi, potrivit tradiţiei Bisericii noastre, după-amiza a săvârşit slujba Vecerniei Mari în cadrul căreia a fost scos în mijlocul bisericii, spre închinare, Sfântul Epitaf, moment liturgic care simbolizează punerea în mormânt a Mântuitorului Iisus Hristos.

La orele serii, în prezenţa unui impresionant număr de credincioşi, Chiriarhul a oficiat slujba Deniei Prohodului, Utrenia Sâmbetei celei Mari, în cadrul căreia au fost cântate cele trei stări ale Prohodului Domnului, iar la finalul acesteia Sfântul Epitaf a fost purtat de către slujitori şi credincioşi, în procesiune, în jurul bisericii.

La slujbele religioase din Vinerea Mare, au fost prezenţi numeroşi credincioşi şi credincioase din localitate, cu toţii pregătindu-se pentru marele Praznic al Învierii Mântuitorului Iisus Hristos.

Data: 19 aprilie 2014 • Vizualizări: 789