Vizită arhierească la centrele sociale și la Spitalul Municipal din Caransebeș

Vizită arhierească la centrele sociale și la Spitalul Municipal din Caransebeș

Album foto
Luni, 14 decembrie, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a vizitat așezămintele și centrele sociale, precum și Spitalul Municipal de Urgenţă din Caransebeş
Autor: Serviciul Prezidial
În preajma Praznicului Nașterii Domnului, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului se desfășoară mai multe acțiuni social-filantropice la așezămintele și centrele sociale, precum și la spitalele din eparhie. O astfel de acțiune a avut loc luni, 14 decembrie, în Municipiul Caransebeș la Școala specială-gimnazială, Centrul de primire în regim de urgenţă a persoanelor fără adăpost, Căminul pentru persoane vârstnice „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena”, Complexul social „Sfântul Vasile cel Mare” al Episcopiei Caransebeșului şi Secţia de pediatrie a Spitalului Municipal de Urgenţă Caransebeş.

Vizita beneficiarilor din aceste locații a fost efectuată de Preasfințitul Părinte Lucian alături de Corul Episcopiei Caransebeșului, care au transmis bucuria sărbătorilor de iarnă prin colindele intonate cu măiestrie, sub bagheta părintelui profesor Gheorghe Tistu. Pe lângă colindul pus la inima gazdelor, Preasfințitul Lucian le-a oferit tuturor copiilor, bătrânilor, însoțitorilor, personalului deservent și tuturor cadrelor medicale, cadouri, calendare și iconițe.

Și colindătorii de la Centrul eparhial au fost încântați cu un concert de colinde susținut de către copiii de la Școala specială, precum și de copilașii de la Complexul social „Sfântul Vasile cel Mare”, care au pregătit un program de colinde și poezii specifice perioadei Crăciunului.

„Pe lângă rugăciunea care s-a făcut deja și toți beneficiarii din centrele sociale s-au împărtășit cu Sfintele Taine, noi venim și cu aceste colinde minunate ca să-i bucurăm pe toți cei care sunt singuri, bolnavi, săraci, iar vestea cea bună a Nașterii Mântuitorului să ne schimbe viața. Chiar dacă din punct de vedere material mulți dintre semenii noștri o duc mai rău, din punct de vedere spiritual să fim cu toții mai aproape de Dumnezeu, să ne iubim semenii și să ne jertfim pentru aproapele nostru, deoarece însuși Mântuitorul S-a jertfit pentru mântuirea neamului omenesc. Dumnezeu să-i binecuvinteze pe toți cei care se ostenesc în aceste centre și în spitale și să le răsplătească tuturor osteneala, iar pe cei bolnavi, pe bătrânii și copiii care i-am vizitat, să le dăruiască sănătate, putere, întru toate bunăsporire, răbdare și sărbătorile care urmează să ne aducă un plus de bucurie și de speranță pentru anul care se apropie”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

Cu prilejul acestei vizite, la Spitalul Municipal de Urgenţă, Episcopia Caransebeșului a dăruit Secţiei de pediatrie instrumentar medical în valoare de 7000 de lei.


Data: 15 decembrie 2015 • Vizualizări: 545