Vizită arhierească la centrele sociale din Oravița

Vizită arhierească la centrele sociale din Oravița

Album foto
Sute de beneficiari de la centrele sociale din Oravița au fost cercetați marți, 12 aprilie, de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului
Autor: Serviciul Prezidial
Sute de beneficiari de la centrele sociale din Oravița au fost cercetați marți, 12 aprilie, de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Împreună cu părintele Bogoliub Martinovici, protopop de Moldova Nouă și cu preoții din Oravița, ierarhul a mers la toate centrele sociale din localitate pentru a aduce mângâiere bolnavilor, rugându-se împreună cu ei. Astfel că Preasfințitul Părinte Episcop Lucian a săvârșit la fiecare locație o slujbă pentru ajutorul celor aflați în suferință, rugăciuni speciale pentru cei bolnavi și de dezlegare. De asemenea chiriarhul le-a oferit tuturor icoane și le-a împărțit daruri, transmițându-le cuvânt de binecuvântare și încurajare.

Cu această ocazie a fost oficiată și o slujbă de pomenire pentru cei trecuți la Domnul dintre asistații centrelor sociale din Oravița. După sfintele slujbe Preasfințitul a stropit cu apă sfințită toate saloanele și încăperile unde sunt cazați cei cu probleme de sănătate și unde își desfășoară activitatea personalul deservent, stând de vorbă cu fiecare persoană în parte.

Majoritatea dintre beneficiarii serviciilor sociale, oferite în căsuțele de acest gen din Oravița, sunt copii și tineri cu handicap mintal sever. Aceste centre sociale sunt în administrația Direcției Generale de Asistență Socială și protecția copilului Caraș-Severin.

Având în vedere misiunea creştinilor de a cerceta pe cei neputincioşi şi a-i vizita pe cei aflați în suferință, Preasfințitul Părinte Lucian a adus mângâiere în cea de-a cincea săptămână a Postului Mare prin rugăciune, cuvânt cu folos duhovnicesc și mici daruri, celor care au nevoie de ajutorul semenilor. Cei care s-au bucurat de cercetarea ierarhului au fost copiii și tinerii de la Centrul „Nera”, format din mai multe module, șef de centru fiind domnul Ioan Radu Baciu și beneficiarii de la Centrul pentru persoane adulte cu dezabilități „Elena Ardelean”, avându-l ca șef de centru pe domnul Sebastian Daniel Butan.

Data: 13 aprilie 2016 • Vizualizări: 921