Vizită canonică în Parohia Lăpuşnicel

Vizită canonică în Parohia Lăpuşnicel
În Duminica a XX-a după Rusalii, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, se va afla în mijlocul comunităţii din Lăpuşnicel
Autor: Serviciul Prezidial
În Duminica a XX-a după Rusalii, Preasfinţitul Lucian, Episcopul Caransebeşului, va efectua o vizită canonică în Parohia Lăpuşnicel din Protopopiatul Băile-Herculane. Cu acest prilej, Chiriarhul, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, va oficia Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul „Sfântul Apostol Toma”.

Biserica a fost construită în anul 1841, în stil baroc, din piatră şi cărămidă. Este acoperită cu ţiglă, bolta din lemn, iconostasul de zid, pardoseala din gresie, iar turnul este din cărămidă acoperit cu tablă de cupru în 1903. A fost pictată în 1841 de către Dimitrie Turcu, iar renovarea picturii s-a făcut în 1903 de către Ioan Badiu. Vechea pictură a fost înlocuită cu pictura realizată de Florica şi Eugen Papici între anii 2000-2003. Parohia Lăpuşnicel este de categoria a II-a rural, numără 181 de familii cu 404 credincioşi, iar din anul 1982 este păstorită de pr. Ioan Ursulescu.

Data: 5 octombrie 2012 • Vizualizări: 1219