Vizită canonică în Parohia Obreja

Vizită canonică în Parohia Obreja
În Duminica a XIV-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului se va afla în mijlocul credincioşilor parohiei Obreja din Protopopiatul Caransebeş
Autor: Serviciul Prezidial
În Duminica a XIV-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului se va afla în mijlocul credincioşilor parohiei Obreja din Protopopiatul Caransebeş. Cu acest prilej, Ierarhul va oficia Sfânta Liturghie alături de un sobor de preoţi şi diaconi şi va rosti un bogat cuvânt de învăţătură.

Biserica parohială, cu hramul „Sf. Apostoli Petru şi Pavel”, a fost zidită înainte de anul 1780, pictată în 1834 de Trifon Achimescu, reparată şi pictată din nou de Ioan Băleanu în 1937, iar în 1967 pictura a fost restaurată din nou. În 1995 au fost executate în exterior, în mozaic de Murano, icoanele: „Sf. Apostoli Petru şi Pavel”, „Maica Domnului” şi „Sf. Arhangheli Mihail şi Gavriil”, în anul 1999 s-au montat ferestre cu vitralii, iar în anul 2007 s-au efectuat lucrări capitale de înfrumuseţare a sfântului lăcaş.

Parohia Obreja este una de frunte a Banatului montan, reprezentativă pentru Valea Bistrei şi este păstorită din anul 1982 cu multă dragoste şi dăruire de părintele Petru Itineanţu, care aniversează 30 de ani de misiune preoţească.

Data: 7 septembrie 2012 • Vizualizări: 1131