Vizită canonică la parohia Broşteni

Vizită canonică la parohia Broşteni

Album foto
În duminica a XI a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului a săvârşit Sf. Liturghie arhierească la parohia Broşteni din protopopiatul Oraviţa
Autor: Serviciul Prezidial
Din dorinţa de a se ruga alături de credcincioşii din toate parohiile eparhiei, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului a săvârşit Sf. Liturghie arhierească la parohia Broşteni din protopopiatul Oraviţa, fiind pentru prima dată în slujire alături de credincioşii de aici.

În cadrul Sf. Liturghii, Preasfinţia Sa a hirotesit întru iconom stavrofor pe părintele paroh Lucian Lăpuşneanu, slujitor cu activitate duhovnicească şi administrativă intensă în mijlocul credincioşilor pe care îi păstoreşte de nouă ani de zile.

În încheiere Sf. Liturghii, Ierarhul a ţinut cuvenitul cuvânt de învăţătură, după care a împărţit celor prezenţi anafora şi binecuvântarea arhierească.

În după-amiaza aceleiaşi zile, părintele episcop a săvârşit slujba de seară la parohia Ticvaniu Mic din cadrul aceluiaşi protopopiat. Răspunsurile la slujba de seară au fost date de către corul preoţilor din protopopiatul Oraviţa.

Data: 9 august 2010 • Vizualizări: 1414