Vizită frăţească la românii din Ungaria

Vizită frăţească la românii din Ungaria
În Duminica Mironosiţelor, Episcopia Caransebeşului va face o vizită misionară la românii din Ungaria.
Autor: Serviciul Prezidial
În Duminica Mironosiţelor, Episcopia Caransebeşului va face o vizită misionară la românii din Ungaria.

La invitaţia Preasfinţitului Părinte Siluan, Episcopul Românilor din Ungaria, o delegaţie a Episcopiei Caransebeşului, formată din preoţi şi diaconi, având în frunte pe Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian, va face o vizită misionară la românii din Ungaria.

Duminică dimineaţa se va săvârşi Sf. Liturghie arhierească la catedrala episcopală cu hramul „Sf. Ierarh Nicolae” din Gyula, la care vor sluji, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, Preasfinţitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului şi Preasfinţitului Părinte Siluan, Episcopul Românilor din Ungaria, alături de un sobor de preoţi şi diaconi. Răspunsurile la Sf. Liturghie vor fi date de către coruri din Arad şi Baia Mare.

În după amiaza aceleiaşi zile, la Casa de Cultură orăşenească din Gyula, începând cu orele 17.00, va avea loc festivalul de muzică religioasă corală „Veniţi de luaţi lumină!” în organizarea Episcopiei Ortodoxe Române din Ungaria, cu sprijinul autorităţilor locale.

În cadrul acestui festival, corul Episcopiei Caransebeşului şi grupul „Katharsis” al Episcopiei va susţine un recital de piese corale religioase, precum şi de piese psaltice cu tentă pascală. Cu acest prilej, delegaţia eparhiei Caransebeşului, va oferi în dar românilor din Ungaria prezenţi, compact discuri, reviste, cărţi de rugăciune şi alte daruri, care să păstreze în conştiinţa lor sublimitatea românismului, păstrat cu jertfelnicie şi dincolo de graniţele ţării noastre.

În duhul frăţietăţii şi al întrajutorării intereparhiale, Episcopia Caransebeşului păstreză vie relaţia de frăţietate şi prietenie cu Eparhia Gyulei, făcând vizite şi misiuni periodice în această eparhie, primind deopotrivă vizitele şi binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Siluan, la manifestările duhovniceşti organizate de Episcopia Caransebeşului în Banatul Montan.

Data: 16 aprilie 2010 • Vizualizări: 2060