Vizită misionară în comuna Ciudanoviţa

Vizită misionară în comuna Ciudanoviţa

Album foto
În după amiaza zilei de duminică, 29 noiembrie, Preasfinţitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului a efectuat o vizită misionară în comuna Ciudanoviţa
Autor: Serviciul Prezidial
În după amiaza zilei de duminică, 29 noiembrie, Preasfinţitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului alături de un sobor de preoţi şi diaconi a binecuvântat pictura paraclisului cu hramul „Naşterea Maicii Domnului” din Ciudanoviţa Colonie. Paraclisul cu hramul „Naşterea Maicii Domnului” din Ciudanoviţa Colonie a fost pictat într-un timp relativ scurt, prin osteneala părintelui paroh Ioan Borchescu, cu sprijinul autorităţilor locale şi a credincioşilor.

Din impresionanta aşezare minieră ce avea pe la sfârşitul anilor 80 aproximativ 12.000 de locuitori, au mai rămas azi doar o mână de oameni care se luptă din răsputeri ca depopularea satului să nu le afecteze credinţa strămoşească, nici în cele dinlăuntru prin deznădejde şi delăsare, nici în cele din afară prin părăginirea bisericilor străbune. La final Chiriarhul a rostit un bogat cuvânt de învăţătură, după care a împărţit binecuvântări şi iconiţe tuturor credincioşilor prezenţi.

La ceas de seară, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a poposit în mijlocul credincioşilor din parohia Jitin, protopopiatul Oraviţa. Preasfinţia Sa a săvârşit alături de un sobor de preoţi şi diaconi, slujba vecerniei în paraclisul cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”. La final Chiriarhul a rostit un cuvânt de învăţătură. După slujbă Întâistătătorul eparhiei, a purtat discuţii cu credincioşii şi a vizitat casa parohială.

Data: 29 noiembrie 2010 • Vizualizări: 1388