Vizită misionară la parohia Răcăşdia

Vizită misionară la parohia Răcăşdia

Album foto
În seara zilei de 24 octombrie, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului a efectuat o vizită misionară la parohia Răcăşdia din protopopiatul Oraviţa.
Autor: Serviciul Prezidial
Aflat în protopopiatul Oraviţa pentru a târnosi biserica parohiei Sasca Română şi pentru a binecuvânta noua pictură a paraclisului din incita schitului Nicolinţ, la invitaţia preotului paroh şi a consiliului parohial, Preasfinţitul Părinte Episcop Lucian a efectuat o vizită misionară şi la parohia Răcăşdia.

Chiriarhul a fost întâmpinat de către fanfara din localitate şi de către un număr mare de credincioşi, în fapt de seară. După ce s-a închinat în biserică, ierarhul a ţinut un cuvânt de binecuvântare pentru credincioşii prezenţi. „În drumul nostru către reşedinţa episcopală am poposit în mijlocul dumneavoastră pentru a vă binecuvânta şi a vă revedea. Dorim în mod deosebit să-l felicităm pe noul dumneavoastră părinte paroh, care în timp relativ scurt a intensificat viaţa duhovnicească din această comunitate. Felul în care ne primiţi de fiecare dată relevă ataşamentul dumneavoastră faţă de sfânta biserică şi faţă de Hristos Domnul. Ne bucurăm că în parohia Răcăşdia, în tinda Bisericii tradiţiile se păstrează cu atâta conştiinciozitate, iar faptul că la Seminarul Teologic elevii din Răcăşdia reprezintă elemente de viitor pentru biserica noastră”

După ce a oferit iconiţe credincioşilor, toţi cei de faţă au pornit în alai la căminul cultural, unde s-a desfăşurat un spectacol folcloric, organizat de către primăria din localitate şi parohia ortodoxă Răcăşdia, eveniment la care au luat parte şi credincioşii din Grebenac-Serbia, comunităţile amintite fiind înfrăţite.

Deschiderea spectacolului s-a făcut prin rostirea rugăciunii Tatăl nostru şi prin binecuvântarea arhierească, după care domnul primar Lechici Mirco a rostit un cuvânt de bun venit ierarhului, precum şi tuturor invitaţilor de la Răcăşdia. „Pentru comunitatea noastră, de fiecare dată când ne vizitaţi localitatea, ne bucurăm de binecuvântarea Preasfinţiei Voastre, iar acest recital pe care îl veţi urmări este organizaţi în cinstea dumneavoastră şi vă rugăm să îl primiţi cu inima deschisă”.

Pe scena căminului cultural din Răcăşdia au urcat fanfara din localitate şi fanfara din Grebenac, tineri talentaţi care au cântat folclor autentic, au dansat dansurile populare tradiţionale din Banat, în faţa a peste 200 de participanţi care au făcut căminul cultural a fi neîncăpător.

Data: 25 octombrie 2010 • Vizualizări: 1161