Vizită pastorală în Parohia Scăiuș

Vizită pastorală în Parohia Scăiuș
Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, se va afla în Duminica a V-a din Postul Mare, a Cuvioasei Maria Egipteanca, în mijlocul credincioșilor Parohiei Scăiuș, Protopopiatul Reșița
Autor: Serviciul Prezidial
În Duminica a V-a din Postul Mare, a Cuvioasei Maria Egipteanca, Preasfințitul Lucian, Episcopul Caransebeșului, va efectua o vizită pastorală în Parohia Scăiuș, Protopopiatul Reșița. Ierarhul va oficia, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, Sfânta Litughie în biserica parohială cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”.

În localitate a existat o bisericuță de lemn cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, ridicată în anul 1726. Biserica actuală, cu același hram, a fost ridicată în 1936, păstrându-se de la vechea biserică un clopot. Este din piatră și cărămidă, acoperită cu țiglă, iconostasul de zid nu este pictat. În anul 1892 biserica a fost pictată de către Constantin Savin. Biserica parohială a fost târnosită la data de 12 septembrie 2008, de către chiriarhul locului, Preasfințitul Lucian. Parohia Scăiuș este misionară, numără 70 de familii cu 203 credincioși și este păstorită din anul 2008 de către părintele Cristian Guran.

Data: 19 aprilie 2013 • Vizualizări: 1544