Vizita unui grup de preoți catolici italieni în Episcopia Caransebeșului

Vizita unui grup de preoți catolici italieni în Episcopia Caransebeșului
Luni, 30 iunie, Centrul Eparhial din Caransebeș a primit vizita unui grup de preoți catolici italieni
Autor: Serviciul Administrativ-Bisericesc
Luni, 30 iunie, Centrul Eparhial din Caransebeș a primit vizita unui grup de preoți catolici italieni, care sunt în colaborare cu Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel-Govândari” și cu Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Reșița, dar și cu Primăria orașului reședință de județ. Grupul format din don Giorgio Paolini, parohul bisericii Borgo Santa Maria din Pesaro și don Francesco Pierpaoli, director al Centrului de tineret „Papa Giovanni Paolo II” din Loreto – Italia şi responsabil cu pastoraţia tinerilor pentru regiunea italiană Marche, împreună cu alți preoți și voluntari de la centrul de tineret, au fost însoțiți de părintele Petru Berbentia, Protopopul Reşiţei și de părintele profesor Nicolae Chiosa.

La Centrul Eparhial au fost întâmpinaţi de părintele Alin Câmpean, consilier administrativ-bisericesc, care le-a prezentat oaspeţilor reşedinţa episcopală şi le-a transmis un cuvânt de binecuvântare din partea Preasfinţitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului. În cea de-a doua parte a zilei, invitaţii au vizitat Schitul Poiana Mărului, unde au admirat nu numai frumusețea locului, ci şi lucrarea duhovnicească şi artistică, desfăşurată de obștea monahală, care se osteneşte cu confecţionarea veşmintelor liturgice.

Oaspeții veniți în România cu ocazia praznicului Sfinților Apostoli Petru și Pavel, sunt și coordonatorii proiectului ecumenic ,,Da EurHome a EurHope”, prin care sunt organizate tabere pentru tineri din întreaga Europă, de diferite confesiuni creştine.

„Începând din anul 2008 am inițiat o tabără ecumenică cu tineri din Europa, pentru că dorim ca ei, care sunt viitorul Bisericii şi al Europei, să înveţe despre frumuseţea unităţii şi diversităţii. Motivaţia pentru această lucrare ne-au oferit-o tot tinerii, care adesea ne întreabă de ce suntem despărțiți dacă ne este așa de bine împreună. Suntem aici pentru a-I mulțumi lui Dumnezeu pentru prietenia dintre noi, care ne ajută să mergem înainte și pentru tot ceea ce s-a făcut și se face cu acești tineri”, a arătat don Francesco Pierpaoli, directorul Centrului de tineret „Giovani Paolo II” din Loreto - Italia.

Datorită faptului că an de an, mai mult de cincizeci de tineri români ortodocşi din zona Reşiţei participă în cadrul proiectului „Da EurHome a EurHope”, alături de preoţii şi profesorii lor de religie, dar şi în virtutea bunei colaborări dintre Primăria Municipiului Reşiţa şi autorităţile locale şi bisericeşti din Loreto, în cadrul unei frumoase festivităţi, duminică, 29 iunie a.c., părintelui Francesco Pierpaoli i s-a decernat de către primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, titlul de „ambasador al Reşiţei”.

Data: 1 iulie 2014 • Vizualizări: 1192