Vizite arhiereşti în centre sociale şi spitale din protopopiatul Reşiţa

Vizite arhiereşti în centre sociale şi spitale din protopopiatul Reşiţa

Album foto
Miercuri, 14 martie, Preasfinţitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului a vizitat mai multe aşezăminte sociale pentru copii şi bătrâni de pe raza protopopiatului Reşiţa.
Autor: Serviciul Prezidial
Miercuri, 14 martie, Preasfinţitul Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului a vizitat mai multe aşezăminte sociale pentru copii şi bătrâni de pe raza protopopiatului Reşiţa.

Astfel, în prima parte a zilei ierarhul a fost în mijlocul angajaţilor şi asistaţilor de la Centrul de recuperare „Primăvara” din Reşiţa, la Centrul pentru persoane vârstnice din localitatea Cuptoare-Secu şi la Căminul pentru persoane vârstnice din Bocşa, unde a săvârşit dezlegări şi rugăciuni de sănătate pentru ostenitorii şi beneficiarii aşezămintelor sociale. La final Chiriarhul o oferit iconiţe şi pliante cu explicaţii privitoare la Taina Sfântului Maslu.

În cursul serii, Chiriarhul a săvârşit Taina Sfântului Maslu la Spitalul Judeţean Staţionar 1 din Reşiţa alături de un sobor de preoţi şi diaconi. La slujbă au participat pacienţi, rude ale acestora şi cadre medicale.

Tuturor celor prezenţi părintele episcop le-a oferit iconiţe şi pliante despre teologia suferinţei şi a bolii în viziunea Sfinţilor Părinţi. „Ne-a ajutat şi astăzi, Bunul Dumnezeu să împlinim cuvântul Mântuitorului Iisus Hristos, Care ne îndeamnă să îi cercetăm pe cei aflaţi în suferinţă, pe cei bolnavi, pe cei care au necazuri. Rugăciunile pe care le-am înălţat cu aceste prilejuri au fost primite cu bucurie de toţi cei care se află în aceste aşezăminte spitaliceşti şi sociale şi credem că rugăciunile au fost bine primite înaintea Preasfintei Treimi, pentru că suntem în perioada Postului Mare şi cu toţii ne pregătim sufleteşte prin post, rugăciune, fapte bune, milostenie trupească, dar şi sufletească, ca să întâmpinăm cum se cuvine măritul praznic al Învierii lui Hristos”, ne-a declarat Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului.

Pe tot parcursul vizitelor arhiereşti, chiriarhul a fost însoţit de preoţii misionari din aceste aşezăminte, de preoţii parohi din împrejurimi şi de părintele protopop al Reşiţei Nicolae Cătălin Mirişan. Sfinţia Sa ne-a mărturisit: „Nu este lucru puţin ca pe parcursul unei săptămâni, Preasfinţia Sa să viziteze şi să poposească în rugăciune la nouă centre spitaliceşti şi de asistenţă socială de pe raza protopopiatului Reşiţa. Aş putea spune, văzând reacţia beneficiarilor şi ostenitorilor acestor centre, că vizita episcopului lor, le-a adus bucurie şi mângâiere, precum şi nădejdea că acest obicei va continua”

În cadrul Spitalului Judeţean din Reşiţa funcţionează o capelă şi un preot misionar, care stă la dispoziţia bolnavilor şi a personalului medical. Totodată în curtea spitalului se află în curs de finalizare biserica ce va deservi ca locaş de închinare pentru bolnavii ce se pot deplasa, precum şi pentru rudele şi cunoscuţii acestora, care doresc să înalţe rugăciuni pentru sănătatea celor dragi.Şi în zilele următoare, chiriarhul va vizita spitale şi aşezăminte sociale de pe raza protopopiatelor Caransebeş şi Oraviţa.Data: 15 martie 2012 • Vizualizări: 782