Voluntariat la Complexul de servicii sociale „Sfântul Vasile cel Mare” din Caransebeş

Voluntariat la Complexul de servicii sociale „Sfântul Vasile cel Mare” din Caransebeş
În perioada 15-22 octombrie, Complexul de servicii sociale „Sfântul Vasile cel Mare” din Caransebeş, a avut bucuria de a primi vizita unui grup de voluntari din partea asociaţiei „Hulp aan Ruemanie” din Olanda
Autor: Serviciul social-misionar

În perioada 15-22 octombrie, Complexul de servicii sociale „Sfântul Vasile cel Mare” din Caransebeş, a avut bucuria de a primi vizita unui grup de voluntari din partea asociaţiei „Hulp aan Ruemanie” din Olanda, asociaţie cu care Episcopia Caransebeşului colaborează de patru ani.

Asociaţia olandeză ajută lunar Complexul de servicii sociale cu bani pentru achiziţionarea alimentelor şi a materialelor necesare desfăşurării în condiţii optime a serviciilor sociale. Anul acesta asociaţia olandeză a achiziţionat materiale şi aparatură necesare renovării centrului de zi, totodată, un grup de voluntari a făcut posibilă renovarea şi înfrumuseţarea centrului.

Ieri, 20 octombrie, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului, s-a aflat în mijlocul grupului de voluntari olandezi, unde a avut un dialog cu aceştia privind activităţile desfăşurate în Complexul de servicii sociale „Sfântul Vasile cel Mare”, precum şi această săptămână minunată de voluntariat pe care acesta au efectuat-o în Caransebeş: „Am ţinut foarte mult să ne vedem aici şi nu în altă parte şi am rămas impresionat de felul în care vă implicaţi, ajutându-ne foarte mult la amenajarea acestui centru. V-am ruga să rămâneţi în continuare partenerii noştri, ca împreună să-i ajutăm pe aceşti copii nevoiaşi. Ne dorim ca prin copiii care sunt în centrul nostru de zi, să-i ajutăm şi pe părinţii lor, familiile lor. Ne bucurăm pentru că aţi vizitat şi familiile copiilor din centrul de zi şi aţi constatat la faţa locului problemele sociale cu care se confruntă. Nevoile sunt crescânde, de aceea noi ca Biserică, ca instituţie, încercăm să venim şi să preîntâmpinăm cât se poate din aceste nevoi atât de stringente din punct de vedere social. Prin tot ceea ce facem aici, în Complexul de servicii sociale „Sfântul Vasile Cel Mare”, am încercat prin forţe proprii, iar acum împreună cu dumneavoastră, să-i ajutăm pe cei săraci şi într-adevăr să venim în sprijinul familiilor sărace din Caransebeş şi din jurul oraşului nostru”.

Totodată, Chiriarhul însoţit de doamna directoare Ungur Lavinia a vizitat şi Căminul pentru persoane vârstnice „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Caransebeş.

Colaborarea Episcopiei Caransebeşului cu asociaţia olandeză a fost posibilă prin intermediul asociaţiei germane „Hilfe für Kinder”, a cărei preşedinte este doamna Maria Gollnich. Oaspeţii olandezi ne-au asigurat că această săptămână de voluntariat a reprezentat doar o etapă importantă în relaţia cu Episcopia Caransebeşului, dorindu-se ca pe viitor să se desfăşoare multe alte activităţi similare, continuându-se astfel acest rodnic parteneriat.

Data: 21 octombrie 2011 • Vizualizări: 842