Zâmbet de primăvară

Zâmbet de primăvară
În apropierea zilei de 8 Martie, tinerii de la Centrul de Tineret „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Oţelu Roşu, au fost prezenţi în mijlocul persoanelor vârstnice de la Azilul din Glimboca
Autor: Pr. Vidu Vasiloni
În apropierea zilei de 8 Martie, când totul reînvie la viaţă, aducându-ne speranţă şi bucurie, tinerii de la Centrul de Tineret „Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Oţelu Roşu, au fost prezenţi în mijlocul persoanelor vârstnice de la Azilul din Glimboca, trăind sentimentul bucuriei de a fi împreună.

Scopul acțiunii a fost acela de a aduce o rază de soare, în prag de primăvară, bătrânilor din acest aşezământ. Acţiunea s-a derulat în sala de mese a mănăstirii, unde tineri inimoși, coordonați de doamnele profesoare Dana Chiţiga, Rodica Cristian şi părintele profesor Vidu Vasiloni, au susținut un program artistic. S-au recitat versuri dedicate mamelor, bunicilor (femeilor, în general), completate şi de un mărţişor muzical, pentru a le aduce cât mai multă fericire şi un licăr de speranţă în sufletele bătrânilor.

Aceştia au avut ocazia să depene amintiri, să-și exprime trăirile, emoțiile în faţa celor ce le puteau fi nepoți. Lacrimi de bucurie și recunoștință au brăzdat chipurile încărunțite, dar și lacrimi ce au trădat emoția copiilor. Cei vârstnici au primit felicitări confecționate manual de tineri în activităţile de la centru și cadouri simbolice (dulciuri), oferite din inimă. Pentru câteva ceasuri, bucuria, speranța și recunoștința au încălzit suflete primăvăratice.

Data: 8 martie 2017 • Vizualizări: 299