Zi de rugăciune în Parohia Petrilova

Zi de rugăciune în Parohia Petrilova
Sâmbătă, 14 noiembrie, preoţii Cercului pastoral-misionar Valea Nerei, s-au întâlnit la Parohia Petrilova, protopopiatul Moldova Nouă unde au săvârşit Sfânta Liturghie în biserica parohială „Nașterea Maicii Domnului”
Autor: Pr. Chirilă Marian
Sâmbătă, 14 noiembrie, preoţii Cercului pastoral-misionar Valea Nerei, s-au întâlnit la Parohia Petrilova, protopopiatul Moldova Nouă unde au săvârşit Sfânta Liturghie în biserica parohială „Nașterea Maicii Domnului”. Din soborul slujitor au făcut parte părintele paroh Graure Ciprian, pr. Mihăescu Alexandru, pr. Timişan Alin, pr. Buliga Marian şi pr. Doran Marius, iar răspunsurile liturgice au fost date de către preoţii Chirilă Marian, Guiu Cristian şi Aldescu Iosif.

În cadrul Sfintei Liturghii părintele Alin Timişan a ţinut un cuvânt de învăţătură având ca temă „Samarineanul Milostiv”, subliniind că fiecare creştin trebuie să fie asemenea samarineanului în raport cu semenul nostru, de asemenea a prezentat smerenia ca o virtute a iubirii relevată în Pilda Samarineanului, dar mai ales întâlnită în Întruparea Mântuitorului. După săvârşirea Sfintei Liturghii părintele Mihăescu Alexandru a susţinut o cateheză având ca temă „Iertarea”, folosind în tema tratată cel mai frumos model de iertare, pe Iisus Hristos, Mântuitorul nostru, care S-a jertfit pe Sine pentru noi şi a noastră mântuire. De asemenea părintele Alexandru a precizat că iertarea pe care o oferim semenului când greşeşte vine din dragostea noastră faţă de Hristos, dragoste pe care o răsfrângem asupra semenului nostru.

Credincioşii parohiei au răspuns pozitiv invitaţiei de a se ruga împreună cu preoții aparținători cercului pastoral-misionar şi a aduce lui Dumnezeu laudă şi mulţumire participând un număr însemnat la Sfânta Liturghie, împărtăşindu-se de Harul Divin pe care bunul Dumnezeu Îl revarsă asupra tuturor prin Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie.

Data: 16 noiembrie 2015 • Vizualizări: 381