Zi de sărbătoare în Parohia Pârvova

Zi de sărbătoare în Parohia Pârvova

Album foto
Anticipând hramul Parohiei Pârvova, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului s-a aflat sâmbătă, 15 iulie, în mijlocul credincioşilor din această comunitate parohială
Autor: Serviciul Prezidial
Anticipând hramul Parohiei Pârvova din Protopopiatul Băile Herculane, Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului s-a aflat sâmbătă, 15 iulie, în mijlocul credincioşilor din această comunitate parohială. Cu acest prilej Ierarhul a resfinţit biserica parohială cu hramul „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” după care a săvârşit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

„Ne-am bucurat foarte mult să vedem cum în ultima perioadă părintele paroh alături de credincioși au lucrat la împodobirea și înfrumusețarea bisericii și a casei parohiale. Credem că această parohie are un viitor sigur pentru că atât preotul, cât și credincioșii au dovedit că sunt atașați de sfânta biserică, de valorile bisericii noastre dreptmăritoare. Avem un preot tânăr aici, un consiliu parohial dinamic, avem mulți tineri și copii, o parte dintre ei s-au împărtășit astăzi cu Trupul și Sângele Domnului și de aceea credem că această biserică înfrumusețată și sfințită astăzi va avea și o prezență numeroasă, deoarece și astăzi, deși a fost sâmbătă, mulți credincioși și-au îndreptat pașii la sfânta biserică participând cu multă luare aminte la sfintele slujbe. Îl rugăm pe Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul să ocrotească pe mai departe pe preotul și credincioșii acestei parohii și să se roage sfântul Ilie pentru noi toți, mijlocind înaitea Tronului Preasfintei Treimi pentru mântuirea noastră”, a subliniat Preasfințitul Părinte Lucian.

În cadrul Sfintei Liturghii părintele paroh Iosif Buzangia a fost hirotesit de către chiriarh, sachelar, iar ctitorii şi binefăcătorii bisericii au primit din partea Ierarhului Diploma de excelență „Sfântul Apostol și Evanghelist Luca”. La slujbă au participat autorităţi locale precum şi un număr însemnat de credincioşi, dintre care foarte mulţi copii şi tineri îmbrăcaţi în costume populare specifice zonei Văii Almăjului. Pentru că și la casa parohială s-au efectuat lucrări de amenajare și înfrumusețare Părintele Episcop Lucian a sfințit-o după Sfânta Liturghie.

Localitatea Pârvova este atestată documentar în anul 1528, în sat existând o biserică de lemn. Biserica parohială cu hramul „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” a fost construită în anul 1842 şi a fost târnosită de Mitropolitul Banatului Vasile Lăzărescu la data de 6 septembrie, 1959.


Data: 16 iulie 2017 • Vizualizări: 2082