Zi de sărbătoare sufletească la Ticvaniu Mare

Zi de sărbătoare sufletească la Ticvaniu Mare
În Parohia Ticvaniu Mare, Prototpopiatul Reşiţa, ziua de vineri, 29 martie, a fost zi de sărbătoare sufletească, prin omagiul adus de tinerii elevi ai şcolii din sat
Autor: Pr. Sergiu Dalea
În Parohia Ticvaniu Mare, Prototpopiatul Reşiţa, ziua de vineri, 29 martie, a fost zi de sărbătoare sufletească, prin omagiul adus de tinerii elevi ai şcolii din sat. Astfel după Sfânta Ltiturghie a Darurilor mai înainte sfinţite, copii au închinat poezii Maicii Domnului, încheind cu frumoasa cântare „Cuvine-se cu adevărat”. Prin mica lor jertfă au adus cinstire, după puterea lor, Maicii lui Dumnezeu-Cuvântul, în săptămâna în care Biserica Ortodoxă a sărbătorit praznicul Bunei Vestiri, când Preacurata Fecioară a acceptat voia divină şi a luat în pântece pe Fiul lui Dumnezeu, în mod supranatural, prin umbrirea Duhului Sfânt, urmând ca peste nouă luni să nască pe Cel fără de început.

Copiilor li s-a vorbit despre importanţa acceptării lui Dumnezeu în viaţa noastră, dar şi despre asumarea, după puterile fiecăruia, a voinţei divine, model fiindu-ne Maica Domnului, care fără să cârtească sau să iscodească pe Dumnezeu şi-a dedicat viaţa lui Dumnezeu, acceptând prin smerenie, planul divin.

Data: 1 aprilie 2013 • Vizualizări: 710