Zilele culturii la Moldova Nouă

Zilele culturii la Moldova Nouă
Săptămâna trecută la Moldova Nouă, s-au desfășurat numeroase manifestări culturale și artistice, organizate de către Primăria și Consiliul Local al orașului Moldova Nouă
Autor: Pr. Ion Nedelcu
Zilele Culturii la Moldova Nouă au debutat marți dimineața când au urcat pe scena edificiului cultural actorii de la Teatrul de Vest din Reșita cu piesa „Marry Poppins”. Ziua a continuat tot sub semnul teatrului. De la ora 18.00 a fost pusă în scenă piesa de teatru „Nuntă cu navetiști”. În prima parte a zilei de miercuri manifestările au continuat cu simpozionul „Trecut, prezent, viitor”, program oferit de elevii clasei a II-a, învățător Daniela Marinca Azamfirei. Cea de-a doua parte a zilei a fost dedicată dansurilor populare și momentelor folclorice.

În cea de-a treia zi au intrat pe scenă tinerii și copiii de la Centrul de Tineret Sfânta Varvara din Moldova Nouă, coordonați de doamna Claudia Mărculescu care au susținut în fața publicului două piese de teatru. Cu multă emoție în fața unui numeros public, tinerii făcându-și semnul Sfintei Cruci la urcarea pe scenă, au reușit prin interpretarea lor să smulgă ropote de aplauze din partea publicului. ”Domnul Goe” și ”Inspecțiune școlară” au fost piesele de teatru care prin interpretarea micilor actori, au adus multe zâmbete în sală.

Ultima zi a manifestărilor va fi dedicată turismului, Ioana Sporea, de la Centru de Informare Turistică din Moldova Nouă, va prezenta o serie de materiale cu obiectivele turistice din orașul de la malul Dunării și cele din Clisura Dunării.

Data: 2 noiembrie 2016 • Vizualizări: 354