Zilele Liceului de Artă „Sabin Păuţa” din Reşiţa

Zilele Liceului de Artă „Sabin Păuţa” din Reşiţa
În cadrul zilelor Liceului de Artă „Sabin Păuţa” din Reşiţa a avut loc marţi, 13 decembrie, o întâlnire cu tinerii elevi din clasele X-XII cu părintele Ioan Petrică, duhovnic al mănăstirii Vasiova
Autor: Pr. Flavius Brie
În cadrul zilelor Liceului de Artă „Sabin Păuţa” din Reşiţa a avut loc marţi, 13 decembrie, o întâlnire cu tinerii elevi din clasele X-XII cu părintele Ioan Petrică, duhovnic al mănăstirii Vasiova. Întâlnirea a fost organizată de părintele profesor Flavius Brie de la Catedra de Religie Ortodoxă a Liceului de Artă „Sabin Păuţa” şi a avut ca temă „Tinerii şi Jertfa pentru Artă în contextul lumii actuale” .

Părintele Ion Petrică le-a vorbit tinerilor elevi despre importanţa artei în viaţa lor şi că în contextul lumii actuale cei mai mulţi tineri preferă să facă altceva decât să se jertfească pentru artă. Arta dă sens vieţii şi cu atât mai mult tinerilor care nu mai au repere.

Arta, din punct de vedere ontologic, arată nu o dată pentru oameni devenirea întru fiinţă. Simţi că vieţuieşti în momentul în care eşti al Artei sau eşti om de Artă sublinea părintele .
În cadrul zilelor Liceului de Artă „Sabin Păuţa” din Reşiţa, vor mai avea loc şi in zilele următoare concerte şi audiţii muzicale sau vernisaje de expoziţii de pictură cu ocazia zilelor liceului dar şi prilejuite de slăvitul praznic al „Naşterii Domnului Nostru Iisus Hristos”

Data: 14 decembrie 2011 • Vizualizări: 1041