Zilele Tineretului Ortodox în Episcopia Caransebeșului

Zilele Tineretului Ortodox în Episcopia Caransebeșului
Primul proiect misionar important desfășurat în Episcopia Caransebeșului în anul 2016 – Anul omagial al educației religioase a tineretului ortodox, se va desfășura în perioada 30 ianuarie – 6 februarie 2016
Autor: Serviciul Social-Misionar
Primul proiect misionar important desfășurat în Episcopia Caransebeșului în anul 2016 – Anul omagial al educației religioase a tineretului ortodox, se va desfășura în perioada 30 ianuarie – 6 februarie 2016. Evenimentele dedicate tinerilor, organizate cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian și reunite sub titlul Zilele Tineretului Ortodox în Episcopia Caransebeșului, se vor desfășura în mai multe localități ale județului și vor cuprinde o serie de manifestări cu caracter educativ, cultural și catehetic.

Activitățile vor debuta sâmbătă, 30 ianuarie, când tinerii din centrele de tineret ale eparhiei vor participa la Sfânta Liturghie, dar și la cateheze și prezentări care vor avea în prim plan viața și activitatea Sfinților Trei Ierarhi – ocrotitorii instituțiilor de învățământ teologic. De altfel, pe parcursul întregii săptămâni tinerii vor fi prezenți în biserici, vor participa la sfintele slujbe, ateliere de lucru și cateheze tematice susținute de preoții coordonatori.

Punctul central al manifestărilor îl va constitui Simpozionul cu tema „Tinerii ortodocși azi” care se va desfășura, în trei orașe din județ: la Oravița în 1 februarie, Caransebeș în 3 februarie și Reșița în 5 februarie. La prezentările și dezbaterile care vor avea loc în aceste orașe vor participa delegații de la toate centrele de tineret din eparhie, estimându-se prezența a unui număr de aproximativ o sută de tineri cu vârste între 13-18 ani. Temele susținute în cadrul simpozionului vor fi de actualitate și interes pentru participanți și vor fi moderate de reprezentanții Departamentului de tineret al eparhiei.

De asemenea, joi 4 februarie, va avea loc la Oravița o conferință duhovnicească dedicată tinerilor, cu tema Tinerețea – o ”boală” care se vindecă, susținută de părintele Teofan Munteanu – duhovnicul Mănăstirii Nera, la care sunt așteptați să participe tineri din tot județul.

Programul, desfășurat pentru al doilea an consecutiv în Episcopia Caransebeșului, își propune să ofere participanților posibilitatea dezbaterii și aprofundării unor teme de actualitate cum ar fi: implicarea tinerilor în viața Bisericii, relația cu Dumnezeu în era tehnologiei, sau rolul duhovnicului în viața tinerilor, constituindu-se, totodată, într-un excelent prilej de socializare a tinerilor într-un cadru creștin.

Zilele Tineretului Ortodox în Episcopia Caransebeșului se desfășoară în contextul Zilei Mondiale a Tineretului Ortodox – 2 Februarie, sărbătoare instituită încă din anul 1992 de către Organizația Mondială a Tineretului Ortodox – Syndesmos.

Data: 29 ianuarie 2016 • Vizualizări: 758