Zilele Tineretului Ortodox în Episcopia Caransebeșului

Zilele Tineretului Ortodox în Episcopia Caransebeșului
Pentru al treilea an consecutiv, la început de an civil, în Eparhia Banatului Montan se desfășoară o serie de activități cu caracter educativ, cultural și duhovnicesc adresate copiilor și tinerilor, reunite sub numele de Zilele Tineretului Ortodox în Episcopia Caransebeșului
Autor: Departamentul de tineret
Evenimentele, organizate cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, vor avea loc în mai multe localități ale județului și se vor desfășura pe parcursul a 10 zile, în perioada 27 Ianuarie – 5 Februarie 2017.

Activitățile vor debuta vineri, 27 Ianuarie, la Oravița, unde va avea loc un seminar cu tema „Iubirea – între virtute și păcat”, care va reuni aproximativ 50 tineri de la toate cele 4 centre de tineret din cuprinsul Protopopiatului Moldova Nouă. Totodată, va fi vernisată o expoziție de fotografie cu tema „Tinerețe cu Hristos”, care își propune să surprindă momente din activitățile derulate la nivelul centrelor de tineret. Atât seminarul, cât și expoziția de fotografie sunt organizate în cadrul simpozionului „Tinerii ortodocși azi”, care va avea loc, în această formă și în celelalte trei protopopiate ale eparhiei, respectiv: la Caransebeș în 28 ianuarie, Băile Herculane în 31 ianuarie și la Reșița, în 1 februarie. Cu acest prilej vor avea loc dezbateri pe teme de actualitate pentru tineri și vor fi oferite premii pentru cele mai bune prezentări și expoziții de fotografie.

Pe lângă aceste evenimente, la nivelul mai multor parohii unde există centre de tineret, vor avea loc simpozioane, întâlniri cu tinerii, conferințe pentru tineri, lansări de carte, sau susținerea unor cateheze și prezentări dedicate modelului de viețuire și slujire al Sfinților Trei Ierarhi, ocrotitorii instituțiilor de învățământ teologic.

Programul, ajuns la cea de-a treia ediție în Episcopia Caransebeșului, își propune să ofere participanților posibilitatea dezbaterii și aprofundării unor teme de actualitate cum ar fi: implicarea tinerilor în viața Bisericii, relația cu Dumnezeu în era tehnologiei, sau rolul duhovnicului în viața tinerilor, constituindu-se, totodată, într-un excelent prilej de socializare a tinerilor într-un cadru creștin.

Zilele Tineretului Ortodox în Episcopia Caransebeșului se desfășoară în contextul Zilei Mondiale a Tineretului Ortodox – 2 Februarie, sărbătoare instituită încă din anul 1992 de către Organizația Mondială a Tineretului Ortodox – Syndesmos.

Data: 26 ianuarie 2017 • Vizualizări: 861