Zilele Tineretului Ortodox în Episcopia Caransebeșului

Zilele Tineretului Ortodox în Episcopia Caransebeșului
În perioada 29 Ianuarie – 2 Februarie 2018, vor avea loc o serie de manifestări educative și cu caracter duhovnicesc adresate tinerilor, reunite sub numele de „Zilele Tineretului Ortodox în Episcopia Caransebeșului”
Autor: Departamentul de tineret
Cu binecuvântarea și purtarea de grijă a Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, pentru al patrulea an consecutiv, în perioada 29 Ianuarie – 2 Februarie 2018, vor avea loc o serie de manifestări educative și cu caracter duhovnicesc adresate tinerilor, reunite sub numele de „Zilele Tineretului Ortodox în Episcopia Caransebeșului”.

La fel ca și la edițiile anterioare, aceste manifestări își propun să ofere tinerilor posibilitatea de a participa la activități educative și cu caracter duhovnicesc care le vor pune în valoare, pe de-o parte, cunoștințele din diverse domenii de activitate și capacitatea de a lucra în echipă și, pe de altă parte, vor constitui noi ocazii de a participa la sfintele slujbe săvârșite în această perioadă.

„Zilele Tineretului Ortodox vin și în acest an să ofere șansa de a fi împreună tinerii noștri, de a se bucura în primul rând de comuniune și conlucrare, dar și de a spori atât duhovnicește cât și în plan intelectual”, a subliniat părintele Mihai Ciucur, coordonatorul Departamentului de tineret al eparhiei.

Formatul întâlnirilor va fi și în acest an unul atractiv și se va concretiza în organizarea de seminarii, dezbateri și discuții libere, precum și a unei expoziții tematice de fotografie, intitulată „100 de ani de România în imagini”. Evenimentele, reunite sub forma simpozionului „Tinerii ortodocși azi”, își proun să abordeze teme de discuție referitoare la Centenarul Marii Uniri, marcându-se, în acest fel și Anul Omagial al unității de credință și neam în Patriarhia Română. ”Temele abordate își propun, practic, o trecere în revistă a principalelor repere istorice, personalități și valori naționale ale României, de la Marea Unire până în prezent. Fie că vorbim despre Biserica neamului, limba română sau tradițiile românești, despre personalități și eroi ai neamului, ori despre locuri și momente simbolice din istoria țării noastre, credem că toate aceste teme vor constitui tot atâtea motive pentru tinerii noștri de a-și cunoaște, cinsti și iubi mai mult valorile Bisericii și ale neamului”, a mai precizat părintele Mihai Ciucur.

Activitățile vor reuni, în perioada 29 ianuarie – 1 februarie 2018, un număr de peste 160 de tineri, reprezentând 24 de centre de tineret, filiale ATOR și centre catehetice de la nivelul întregii eparhii și se vor desfășura după următorul program: luni 29 ianuarie la Moldova Nouă, marți 30 ianuarie la Băile Herculane, miercuri 31 ianuarie la Reșița și joi 1 februarie la Caransebeș.

Pentru ziua de vineri 2 februarie 2018, la praznicul Întâmpinării Domnului, este programată, la Mănăstirea Vasiova, o conferință duhovnicească susținută de părintele Ion Petrică – duhovnicul mănăstirii, un apropiat al tinerilor din Episcopia Caransebeșului.

Pe lângă aceste evenimente, la nivelul mai multor parohii unde există centre de tineret, vor avea loc întâlniri cu tinerii, participarea la sfintele slujbe, sau susținerea unor cateheze și prezentări dedicate modelului de viețuire și slujire al Sfinților Trei Ierarhi, ocrotitorii instituțiilor de învățământ teologic.

Zilele Tineretului Ortodox în Episcopia Caransebeșului se desfășoară în contextul Zilei Mondiale a Tineretului Ortodox – 2 Februarie, sărbătoare instituită încă din anul 1992 de către Organizația Mondială a Tineretului Ortodox – Syndesmos.

Data: 29 ianuarie 2018 • Vizualizări: 482