Zilele Tineretului Ortodox din Episcopia Caransebeșului au debutat vineri la Oravița

Zilele Tineretului Ortodox din Episcopia Caransebeșului au debutat vineri la Oravița

Album foto
Evenimentele organizate cu ocazia Zilelor Tineretului Ortodox în Episcopia Caransebeșului, în perioada 27 ianuarie-5 februarie, au debutat vineri la Oravița
Autor: Simona Moldovan
Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, evenimentele organizate în diferite localități ale județului Caraș-Severin, pentru al treilea an consecutiv, cu ocazia Zilelor Tineretului Ortodox, în perioada 27 ianuarie-5 februarie, au debutat vineri la Oravița.

Aproximativ 50 de tineri, alături de preoții coordonatori și voluntarii de la cele 4 centre de tineret din cuprinsul Protopopiatului Moldova Nouă, s-au reunit în sala de festivități a Restaurantului Caraș din localitate. Centrele de Tineret participante au fost: Centrul de Tineret „Sf. Varvara” și Centrul de Tineret „Sf. M. Mc. Gheorghe”, ambele din Moldova Nouă, iar din Oravița Centrul de Tineret „Adormirea Maicii Domnului” și Centrul de Tineret „Sf. M. Mc. Ecaterina”. În prima parte a întâlnirii, delegația fiecărui centru a pregătit și prezentat la momentul potrivit un material multimedia despre tema propusă de către organizatori și anume „Iubirea între virtute și păcat”. Prezentările au fost pline de emoție, evidențiindu-se părerile și sentimentele fiecărui tânăr participant cu privire la tema propusă, tinerii având astfel posibilitatea să spună ce gândesc cu adevărat referitor la acest subiect sensibil din viața lor și anume „iubirea”. Cuvinte sensibile, zâmbete și sentimente sincere s-au regăsit pe chipul și în inima fiecărei persoane prezente.

În cea de-a doua parte a acestui Simpozion, a fost organizată o expoziție de fotografie cu tema „Tinerețe cu Hristos”, în cadrul căreia fiecare centru de tineret a prezentat fotografii din cadrul activităților desfășurate în ultima perioadă.

La finalul întâlnirii, au fost oferite premii din partea Episcopiei Caransebeșului pentru cea mai bună prezentare și cea mai bună expoziție de fotografie. Premiul pentru cea mai bună prezentare a fost oferit Centrului de Tineret „Sf. M. Mc. Ecaterina” din Oravița, iar pentru cea mai bună expoziție de fotografie, a fost oferit Centrului de Tineret „Sf. Varvara” din Moldova Nouă.

Evenimentul a fost coordonat de către părintele inspector Mihai Cătălin Ciucur alături de părintele protopop Bogoliub Martinovici și organizat cu sprijinul celor două parohii din Oravița, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Oravița Montană și Parohia „Sf. M. Prooroc Ilie Tesviteanul” din Oravița Română.


Data: 28 ianuarie 2017 • Vizualizări: 1026