Ziua Armatei sărbătorită la Caransebeș

Ziua Armatei sărbătorită la Caransebeș
Vineri, 25 octombrie, la orele prânzului, în Parcul Dragalina, din centrul civic al oraşului Caransebeş, a fost sărbătorită Ziua Armatei Române
Autor: Serviciul Prezidial
Vineri, 25 octombrie, la orele prânzului, în Parcul Dragalina, din centrul civic al oraşului Caransebeş, a fost sărbătorită Ziua Armatei Române. La manifestare a fost prezent Preasfinţitului Lucian, Episcopul Caransebeşului, autorități centrale, județene și locale, cadre militare active şi în rezervă. În deschiderea manifestării s-a săvârșit slujba de Te-deum, oficiată de protosinghelul Casian Rușeț, secretarul Episcopiei Caransebeșului împreună cu slujitori din municipiul Caransebeș.

În cuvântul adresat celor prezenţi părintele secretar amintea: „Mesajul nostru al Bisericii Ortodoxe Naționale este că întotdeauna legătura între Armata țării și Biserica naţională a fost fundamentală și profundă. Spiritualitatea românească a făcut ca valorile pentru care au luptat ostașii români să devină perene și netrecătoare. De aceea în imnul nostru național există un vers care spune foarte frumos: „preoți cu crucea-n frunte căci oastea e creștină”. Oastea poporului român întotdeauna a fost creștină, ea a luptat pentru libertate, pentru unitate și pentru responsabilitatea poporului român. Niciodată nu este suficientă libertatea pe care am dobândit-o, dacă ea nu transformă și responsabilitatea noastră într-o valoare morală și națională”.

Marcel Vela, primarul Municipiului Caransebeș prezent la eveniment a subliniat: „Încercăm în fața generalului erou, al Municipiului Caransebeș, să aducem un omagiu înaintașilor noștri și în același timp să apreciem, să gratulăm și să felicităm militarii, care sunt contemporani cu noi, în această misiune nobilă de a apăra România, de a fi de strajă la independența, suveranitatea și integritatea ei. Astăzi sărbătorim Armata Română, iar Armata Română este formată din oameni, bărbați și femei care îmbracă haina militară. Toți sunt într-o formă sau alta în slujba poporului român și sunt împreună pilonul și fundamentul Statului Român.”

Manifestarea a continuat prin depunerea de coroane la statuia „General Ioan Dragalina” şi s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare. La manifestare au participat un public numeros care au dorit să fie alături de Armata Română la ceas aniversar.

Data: 25 octombrie 2013 • Vizualizări: 1299