Ziua Armatei sărbătorită la Caransebeş

Ziua Armatei sărbătorită la Caransebeş
Din încredinţarea Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului, luni 25 octombrie 2010, la Cimitirul Eroilor din municipiul Caransebeş s-a oficiat o slujbă de pomenire
Autor: Protopop Liviu Mihai Drăgan
Din încredinţarea Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian al Caransebeşului, luni 25 octombrie 2010, la Cimitirul Eroilor din municipiul Caransebeş s-a oficiat o slujbă de pomenire de către P.C. Părinte Gozman Pop Gabriel şi P. C. Părinte Selaje Iulian, de la Parohia „Naşterea Sf. Ioan Botezătorul”-Caransebeş.

Deopotrivă în Parcul Dragalina, Protopopul Liviu Mihai Drăgan în fruntea unui sobor de preoţi a fost prezent la ceremoniile programate, unde în urma unui serviciu religios, a transmis binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Lucian Episcopul Caransebeşului , arătând că ziua de 25 octombrie este o zi Naţională sfântă. S-a spus totodată, că armata este de origine divină, începând cu paza pe care Dumnezeu a pus-o la grădina Raiului, prin Sf. Arh. Mihail, cu sabia de foc, pentru a apăra valorile create de Dumnezeu pentru om.

Având continuitate prin armata din toate timpurile, neamurile şi-au apărat şi îşi apără până la sfârşitul timpului, pe lângă graniţele naţionale sau continentale, valorile create de oameni, din tumultul binecuvântării lui Dumnezeu şi totodată, alături de Biserică reprezintă doi piloni de bază ai societăţii româneşti.

Pe lângă pomenirea eroilor şi martirilor neamului, căzuţi pentru apărarea ţării şi a credinţei strămoşeşti, s-au înălţat rugăciuni şi pentru armata existentă şi pentru înţelepciunea pe care Dumnezeu le-o dă celor ce străjuiesc la hotarele ţării.

Manifestarea a continuat prin depunerea de coroane la statuia „General Ioan Dragalina” şi s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare.

La manifestare au participat reprezentanţi ai autorităţilor locale, cadre militare active şi în rezervă şi numeroşi oameni care au dorit să fie alături de Armata Română la ceas aniversar.

Veşnică pomenire eroilor neamului şi La mulţi ani pentru Armata ţării!


Data: 26 octombrie 2010 • Vizualizări: 1341