„Ziua copilului”, la Parohia ,,Adormirea Maicii Domnului” Reșița

„Ziua copilului”, la Parohia ,,Adormirea Maicii Domnului” Reșița
Duminică, 1 iunie, Parohia ,,Adormirea Maicii Domnului” din Reșița, a găzduit manifestarea Centrului de Tineret Reșița Montană, intitulată ,,1 iunie - Ziua copilului născut și nenăscut”
Autor: Serviciul Social-Misonar
Duminică, 1 iunie, Parohia ,,Adormirea Maicii Domnului” din Reșița, a găzduit manifestarea Centrului de Tineret Reșița Montană, intitulată ,,1 iunie - Ziua copilului născut și nenăscut”. Dedicat Zilei internaţionale a copilului, evenimentul a fost iniţiat de pr. dr. Borislav Tasici, cu sprijinul venit din partea unor parteneri și colaboratori, reprezentanți ai instituțiilor de cultură și învățământ, precum Direcția pentru Cultură Culte și Patrimoniul Cultural National Caraș-Severin, Școala Gimnazială nr. 2, precum și Liceul Teoretic ,,Diaconovici – Tietz” Reșița.

Evenimentul a debutat încă de la primele ore ale dimineţii, reunind foarte mulți copii și tineri, care au umplut de viață platoul din fața bisericii, unde, sub grija cadrelor didactice a avut loc acțiunea ,,Copiii un dar”, într-o atmosferă pe care numai bucuria copilăriei binecuvântate o poate crea. Aici, nu au lipsit jocurile și voia bună, desene cu cretă colorată pe asfalt, amintind tuturor, nostalgic, imagini ale copilăriei. La momentul potrivit al Sfintei Liturghii, toți copiii au fost aduși în biserică pentru a se împărtăși cu Sfintele Taine.

În continuare, părintele paroh a invitat toți credincioșii să admire desenele și imaginile de pe asfalt, din fața bisericii, și să participe în Sala de festivități a casei parohiale, la vernisajul expoziției de desen, intitulat „Viața este un dar, bucuria sunt copiii”. Expoziția a adus în fața credincioșilor peste 200 de desene cu tematici diverse: familia, școala, copilăria, peisaje și compoziție figurativă, lucrate în tehnica acuarelă-pastel, pe hârtie și desenul în creion. Unele lucrări expuse provin din toată țara și au fost premiate în cadrul Simpozionului Național, secțiunea a IV-a ,,Familia”, organizat la Școala Gimnazială nr. 2 din Reșița. O altă parte a lucrărilor fiind ale copiilor de la Liceul Teoretic ,,Diaconovici – Tietz” Reșița și ale tinerilor de la Centrul de Tineret Reșița Montană.

După vernisarea expoziției de pictură, într-un cadru festiv, muzical, cu baloane, șampanie pentru copii și nelipsitele dulciuri, părintele paroh Borislav Tasici a subliniat într-o scurtă alocuțiune spiritul copilăriei, apreciind potențialul artistic al copiilor și al tinerilor. De asemenea, a mulțumit celor patru învățătoare implicate la evenimentul parohiei: Mariana Brebenariu, Drăgilă Ozana, Verdeț Viorica și Florica Fetescu, lăudând dăruirea şi abnegaţia cu care îşi împlinesc nobila misiune educațional-formativă.

„Mulțumim tuturor, celor care, cu responsabilitate, devotament și dragoste jertfelnică s-au implicat în această zi de frumoasă sărbătoare închinată copilului, și au insuflat copiilor și tinerilor bucuria de a fi copil, mai aproape de părinți, de școală și mai ales de Dumnezeu”, a subliniat părintele paroh Borislav Tasici.

În seara zilei de 1 iunie, evenimentul s-a încheiat cu un moment poezie și rugăciune, aparţinând tinerilor de la Centrul de Tineret Reșița Montană, care au şi realizat cu acest prilej o cruce din lumânări aprinse, în memoria copiilor nenăscuți, după care s-a săvârșit Acatistul Sfântului Stelian, ocrotitorul copiilor.

Data: 3 iunie 2014 • Vizualizări: 955