Ziua de 1 iunie pentru copiii instituţionalizaţi de la Zăgujeni

Ziua de 1 iunie pentru copiii instituţionalizaţi de la Zăgujeni
În ziua de 1 iunie, Centrul de Plasament „Casa Noastră” din Zăgujeni a organizat un program dedicat zilei internaţionale a copiilor
Autor: Serviciul Social-Misionar
În ziua de 1 iunie, Centrul de Plasament „Casa Noastră” din Zăgujeni a organizat un program dedicat zilei internaţionale a copiilor. În această manifestare a fost implicat Centrul de Voluntariat a Episcopiei Caransebeşului, precum şi copiii de la Centrul de Zi din cadrul Complexului de Servicii Sociale, Vasile cel mare al Episcopiei Caransebeşului.

Astfel tinerii voluntari au prezentat copiilor un recital de cântece la chitară, au organizat jocuri pentru copii, cum ar fi: desene pe asfalt, crosul copiilor şi alte jocuri educative pentru cei mici. Pe lângă copii asistaţi, au mai fost prezenţi şi alţi copii şi tineri din comuna Zăgujeni, care au luat parte la programul pregătit.

În continuare, voluntarii au prezentat piesa de teatru „Caseta Colombinei”, după care au organizat un concurs de dans, precum şi un bal mascat.

Jocurile şi concursurile prezentate de voluntari şi primite cu bucurie de cei mici au fost posibile prin osteneala serviciului social-misionar al Episcopiei Caransebeşului şi a domnului profesor Rada Petrişor, coordonatorul Centrului de Voluntariat al Eparhiei.

Astfel de acţiuni educativ-caritative au mai fost desfăşurate de Centru de Voluntariat şi în ajunul zilei Copilului, prin participarea la Festivalul caritabil "Copii pentru copii". Acesta a fost organizat pentru ajutorul Iasminei-Sorina Cristescu o fetiţă de numai trei anişori, bolnavă de leucemie, care aşteaptă pe patul de spital să fie supusă unui transplant de măduvă. Centrul de Voluntariat al Episcopiei Caransebeşului funcţionează cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian şi a luat fiinţă la iniţiativa unui grup de profesori şi elevi liceeni din Caransebeş.


Data: 1 iunie 2012 • Vizualizări: 860