Ziua Eroilor la Câlnic

Ziua Eroilor la Câlnic
La monumentul ridicat în cinstea eroilor locali din Parohia Câlnic au avut loc manifestări prilejuite de marcarea Zilei Eroilor, sărbătorită în fiecare an alături familiile urmaşilor acestora
Autor: Pr. Valentin Popovici
După oficierea parastasului a avut loc un program realizat de copiii de la instituțiile de învățământ preșcolar și gimnazial din localitate. Cu acest prilej, elevii au putut afla mai multe informaţii despre semnificaţia acestei zile. Ceremonia s-a încheiat cu depunerea unei coroane de flori şi păstrarea unui moment de reculegere.

„Ziua Eroilor este una dintre cele mai importante sărbători naţionale ale poporului român, realizate în memoria celor căzuţi de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credinţă, libertate, dreptate şi pentru apărarea ţării şi întregirea neamului. În semn de recunoştinţă pentru sacrificiul suprem al ostaşilor căzuţi la datorie, în fiecare locaş de cult se săvârşesc parastase de pomenire. Decretul-lege nr. 1693/4 din mai 1920, a stabilit ca Ziua Eroilor să fie sărbătorită cu prilejul sărbătorii Înălţării Domnului Iisus Hristos. Astfel, ţara noastră a devenit primul stat care i-a asimilat pe eroii străini celor naţionali”, a arătat pr. paroh Valentin Popovici.

Data: 14 iunie 2013 • Vizualizări: 832