Ziua Eroilor la Moldova Nouă

Ziua Eroilor la Moldova Nouă
La Moldova Nouă, ca în fiecare an, manifestările de Ziua Eroilor a României au avut loc în fața monumentului eroilor din parcul orașului dupa săvârșirea Sf. Liturghii unde preoții au venit în alai cu steaguri și credincioși
Autor: Pr. Gheorghe Băloi
La Moldova Nouă, ca în fiecare an, manifestările de Ziua Eroilor a României au avut loc în fața monumentului eroilor din parcul orașului după săvârșirea Sf. Liturghii unde preoții au venit în alai cu steaguri și credincioși. Manifestările au debutat cu intonarea imnului iar apoi săvârșirea slujbei de pomenire a Eroilor oficiată de către părintele Bogoliub Martinovici, Protopop de Moldova Nouă dimpreună cu preoții din oraș, pr. Băloi Gheorghiță , pr. Nedelcu Ioan, pr. Căta Remus și pr. Rada Alin.

La eveniment au participat oficialități locale și membrii celorlalte instituții din oraș, dascălii și copiii de la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării”, precum și o parte a membrilor Centrului de Tineret al Parohiei „Sf. M. Mc. Gheorghe”. Copii centrului de tineret au adus la eveniment un steag tricolor împodobit cu icoana Sf. Ap. Andrei ocrotitorul României și Sf. M. Mc. Gheorghe ocrotitorul orașului Moldova Nouă, arătând prin aceasta că biserica și neamul au fost una.


La finalul slujbei părintele protopop a punctat în cuvântul de învățătură, însemnătatea acestei zile în viața noastră, a fiecărui român, arătând că acum în an centenar noi trebuie să ne amintim de martiri – zeci, sute, mii, mulți pe care nu-i știm, care au ales de bună voie să moară decât să renunțe la credința strămoșească, sau să moară în lupta pentru apărarea ei.

Au urmat intervențiile celorlalte oficialități în frunte cu domnul viceprimar Adrian Moiseș şi profesorul de istorie Nistoran Andrei, care au ţinut discursuri impresionante despre sacrificiul eroilor români din Banat. Au urmat apoi depunerile de coroane la monumentul eroilor.

Prin această acțiune și orașul Moldova Nouă s-a alăturat întregii Romanii arătând cinste și prețuire Eroilor Neamului.

Data: 18 mai 2018 • Vizualizări: 318