Ziua Eroilor sărbătorită în parohiile Agadici, Dezeşti şi Bocşa

Ziua Eroilor sărbătorită în parohiile Agadici, Dezeşti şi Bocşa
La praznicul „Înălţării Domnului” în parohiile Agadici şi Dezeşti din protopopiatul Reşiţa au avut loc slujbe de pomenire a eroilor neamului
Autor: Pr. Gheorghe Nichy, Pr. Alexandru Gana, Gianina Mură
Cu ocazia Praznicului Înălţării Domnului, în Parohia Agadici din Protopopiatul Reşiţa, după Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, preotul paroh Gheorghe Nichy împreună cu credincioşii a săvârşit slujba de pomenire a eroiilor neamului românesc in faţa monumentului din faţa bisericii.

După slujbă preotul împreună cu credincioşii au asistat la un moment festiv în cadrul căruia elevii şcolii cu clasele I-IV din sat sub îndrumarea doamnei învăţătoare Cimponieru Gabriela , au recitat poezii şi au cântat cântetece specifice acestei perioade. La final s-au înpărţit pachete copiilor si persoanelor participante la acestă frumoasă şi binecuvântată zi de Dumnezeu.

La praznicul „Înălţării Domnului”, după terminarea Sfintei Liturghii în Parohia Dezeşti din Protopopiatul Reşiţa, preotul paroh Gana Alexandru Florin ȋmpreună cu credincioşii parohiei s-au adunat la Monumentul Eroilor din curtea bisericii unde s-a săvârşii slujba de pomenire a eroilor căzuţi pe câmpurile de luptă, cărora le datorăm libertatea şi demnitatea noastră.

În cuvântul rostit, părintele Alexandru Gana a precizat: „Mai presus de toate, azi, neamul nostru o dată cu Înălţarea Domnului îşi serbează istoria eroismului său legendar personificat prin eroi. Este istoria sufletului românesc împodobit cu bogate realizări ale virtuţilor de bărbăţie şi vitejie străbună prin care s-a clădit viaţa României de azi şi se plămădeşte România de mâine.Eroii reprezintă jertfa de veacuri a unui neam, dar nu-i de ajuns numai să ne aducem aminte de ei cu respect şi recunoştinţă. În această sfântă zi, ei cer de la noi să ne schimbăm firea prin înnoirea minţii, schimbarea mentalităţii, şi o recâştigare a gândirii sfinte care să ne ducă spre o renaştere, o reînnoire a sufletelor noastre în a deveni mai buni, mai cinstiţi, mai muncitori, plini de înţelegere şi dăruire. Dumnezeu să-i odihnească ȋn pace! ”.

Joi, 13 iunie, un grup de elevi ai Școlii Gimnaziale Nr.1 Bocșa, însoțiți de doamna profesoară Gianina Mură au participat la slujba de pomenire a eroilor neamului săvârșită în curtea bisericii „Sf.Nicolae” din Bocșa Română de către părintele paroh Siviu Ferciug cu ocazia Zilei Eroilor.Câțiva elevi au recitat poezii potrivite acestei zile.

Această manifestare se înscrie în tradiția acestei zile în care elevii școlii participă la sărbătoarea Zilei Eroilor în curtea bisericii, activitate cuprinsă și în proiectul activităților comune din cadrul parteneriatului dintre școală și parohie.

Data: 14 iunie 2013 • Vizualizări: 1141