Ziua Internațională a copilului în Episcopia Caransebeșului

Ziua Internațională a copilului în Episcopia Caransebeșului

Album foto
Zi de adevărată sărbătoare a fost ziua de 1 iunie în Episcopia Caransebeșului
Autor: Serviciul Prezidial
Zi de adevărată sărbătoare a fost ziua de 1 iunie în Episcopia Caransebeșului, deoarece la inițiativa Preasfințitului Părinte Episcop Lucian toți clericii din eparhie care au cel puțin trei copii și cei care au cel puțin unul înfiat au fost invitați de Ziua Internațională a copilului să fie în comuniune euharistică, dar să și participe la un simpozion.

La orele dimineții Preasfințitul Părinte Lucian a oficiat Sfânta Liturghie, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi format din toți clericii care au răspuns afirmativ și au venit însoțiți de familiile lor, de soții și de copii, în Catedrala Episcopală „Învierea Domnului” și „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Caransebeș. În cadrul Sfintei Liturghii toți copii s-au împărtășit cu Sfintele Taine, precum și cei care s-au pregătit să primească Trupul și Sângele Domnului. Preasfinția Sa a săvârșit și Taina Hirotoniei întru diacon pentru Trandafir Silvășan, ce va fi hirotonit preot pe seama Parohiei Băuțarul Inferior din Protopopiatul Caransebeș. La sfârșitul sfintei slujbe Chiriarhul a acordat Ordinul Eparhial „Crucea Episcop Elie Miron Cristea” pentru mireni, doamnei Frunzina Rădoia.

În continuare s-a desfășurat Simpozionul dedicat familiei creștine cu tema „Familia creștină-o iubire jertfelnică”. Au fost susținute două referate de către un preot și de o doamnă preoteasă, două perspective cu privire la jertfelnicia pe care trebuie să o manifeste soții în familie. De asemenea și Preasfințitul Părinte Lucian a transmis un cuvânt de binecuvântare, de învățătură și de felicitare pentru familiile de preoți care și-au luat în serios viața de familie, alegând să dea viață, educație și toate cele necesare copiilor lor.

„Pentru că ne aflăm într-o perioadă foarte complicată, o perioadă în care biserica dreptmăritoare se confruntă cu multe provocări din partea societății, ne-am gândit să fim mai apraope unii de alții și să spunem societății în care trăim că fără o familie bine închegată, o familie jertfitoare, responsabilă, care își asumă să nască și să crească prunci, nu putem să mergem mai departe. Familia creștină este atacată din toate părțile, iar familiile preoților sunt chemate să dea tonul unei viețuiri creștine autentice, după învățătura Mântuitorului nostru Iisus Hristos”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian.

Preasfinția Sa a oferit și diplome de excelență tuturor preoteselor participante la acest moment închinat familiei creștine. La final au fost puse în discuție concluziile ce s-au desprins din lucrările prezentate și au fost mai multe luări de cuvânt din partea celor prezenți.


Data: 1 iunie 2017 • Vizualizări: 2857