Ziua Jandarmeriei sărbătorită la Reşiţa

Ziua Jandarmeriei sărbătorită la Reşiţa

Album foto
La sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi „General de Brigadă Vasile Zorzor” din Municipiul Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, a fost sărbătorită joi, 3 aprilie, într-un cadru festiv „Ziua Jandarmeriei Române”
Autor: Serviciul Prezidial
La sediul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi „General de Brigadă Vasile Zorzor” din Municipiul Reşiţa, judeţul Caraş-Severin, a fost sărbătorită joi, 3 aprilie, într-un cadru festiv „Ziua Jandarmeriei Române”. Manifestarea a debutat prin oficierea unei slujbe de Te Deum de către Preasfinţitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeşului înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, la care au participat autorităţi judeţene şi locale, reprezentanţi ai instituţiilor Ministerului Administraţiei şi Internelor, precum şi numeroşi elevi de la şcolile reşiţene.

„Între cele două denii din săptămâna a V-a a Postului Mare, în această zi de joi suntem aici, în fața acestei biserici închinate Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, ocrotitorii Jandarmeriei Române, în comuniune, dragoste, împreună-lucrare și înălțare duhovnicească. Este foarte important ca la orice manifestare, aniversare sau comemorare să-I mulțumim lui Dumnezeu pentru toate binefacerile pe care le-a revărsat asupra noastră și să-L rugăm să ne binecuvânteze, să ne ajute, să ne ocrotească și să ne dăruiască sănătate și putere, conștientizând că fără El nu putem face nimic”, a arătat Preasfințitul Părinte Lucian în cuvântul de binecuvântate adresat celor prezenți.

În continuare, locotenent-colonel Sorin Axenti, inspector-şef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin, a dat citire mesajului aniversar al inspectorului-şef al Jandarmeriei Române, colonelul Mircea Olaru. La ceas aniversar mai mulţi ofiţeri şi şi subofiţeri din cadrul inspectoratului au fost înaintaţi în grad. Evenimentul s-a încheiat printr-o depunere de coroane la monumentul închinat jandarmilor căzuţi la datorie, urmată de defilarea Gărzii de Onoare şi de o scurtă demonstraţie a Brigăzii de intervenţie.


Data: 4 aprilie 2014 • Vizualizări: 734