Ziua Mondială a Poeziei în Luna Plantării Arborilor la Bocșa

Ziua Mondială a Poeziei în Luna Plantării Arborilor la Bocșa
Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” din Bocșa a promovat poezia și lectura publică, cu ocazia Zilei mondiale a poeziei
Autor: Gabriela Șerban
Ziua mondială a poeziei este marcată anual la 21 martie, în urma unei decizii UNESCO din anul 1999. De atunci, această zi este dedicată poeziei și poeților, este promovată poezia și lectura publică prin recitaluri de versuri în spații mai mult sau mai puțin convenționale.

De asemenea, în perioada 15 martie – 15 aprilie, Regia Națională a Pădurilor marchează Luna Plantării Arborilor prin plantarea de copaci în diverse spații publice.

Biblioteca Orășenească „Tata Oancea” Bocșa s-a alăturat și de această dată inițiativei ROMSILVA și, în parteneriat cu Centrul de tineret „Vasiova” și Centrul de tineret „Sf. Stelian” Bocșa Română, au ales ca, în data de 21 martie 2017, de Ziua poeziei, să promoveze poezia și lectura publică, dar să și planteze câțiva arbori. În acest sens, elevii și-au creat propriile eseuri și poezii, unele dedicate naturii și pădurii, între cele mai reușite fiind cele semnate de Niculescu Antonio (cl. a IX-a), Marin Anamaria Carina (cl. a IX-a), Marcu Flavia (cl. a IX-a), Burian Alvin (cl. a IX-a) și Dobre Oana (cl. a IX-a).

Tineri ai centrelor de tineret, îndrumați de dnele. prof. Stela Boulescu și Loredana Melinescu, au susținut un recital poetic, apoi s-au alăturat vice primarului orașului Bocșa, Olimpiu Brie, și reprezentanților Ocolului silvic Bocșa Montană – Holban Florin și Groza Dorel – pentru a planta câțiva arbori în parcul Bibliotecii Orășenești „Tata Oancea” Bocșa.

Toți tinerii participanți au fost răsplătiți cu un „Certificat de viitor” din partea ROMSILVA, certificat prin care se atestă faptul că, în 21 martie 2017, la Biblioteca publică din Bocșa, au plantat „un copăcel pentru viitor. El se află aici și creștem mari împreună”.

Data: 22 martie 2017 • Vizualizări: 582