Ziua Națională a României sărbătorită în Valea Almăjului

Ziua Națională a României sărbătorită în Valea Almăjului
Ca în fiecare an, în Parohia Ortodoxă Bozovici, luna decembrie este marcată de o serie de evenimente culturale şi religioase
Autor: Pr. Ion Cherescu
Ca în fiecare an, în Parohia Ortodoxă Bozovici, luna decembrie este marcată de o serie de evenimente culturale şi religioase. Primul eveniment, a avut loc, în ziua de 30.11.2013, ziua Sfântului Andrei, ocrotitorul României și al Sfântului Andrei Șaguna, mitropolitul Transilvaniei.

Activitatea s-a desfăşurat în cadrul asociaţiei „Izvoare Almăjene ”, unde a fost vernisată expoziţia de fotografie ,,Printre imagini şi cuvinte”. În partea a doua a activităţii, a fost prezentată o sinteză a evenimentelor petrecute în 1918, în Valea Almăjului.

În ziua de 1 decembrie după oficierea Sfintei Liturghii, a avut loc slujba de Te-Deum, la sărbătoarea naţională a României. Elevii clasei a III-a B de la Liceul Teoretic ,,Eftimie Murgu”, din Bozovici, îndrumaţi de d-na prof. Cherescu Claudia, au susţinut un program de cântece patriotice şi poezie, dedicate acestui eveniment. Evenimentele vor continua cu Festivalul de colinde „Lângă ieslea minunată”, ce se va desfăşura în data de 15 decembrie 2013 , care a ajuns la a III-a ediţie şi la care vor participa grupuri vocale din Valea Almăjului, judeţul Gorj, Braşov şi Serbia.

Data: 2 decembrie 2013 • Vizualizări: 929