Ziua Națională a României sărbătorită la Caransebeș

Ziua Națională a României sărbătorită la Caransebeș
Sute de caransebeșeni au participat joi, 1 decembrie, la manifestările prilejuite de împlinirea a 98 de ani de la Marea Unire din 1918
Autor: Serviciul Prezidial
Sute de caransebeșeni au participat joi, 1 decembrie, la manifestările prilejuite de împlinirea a 98 de ani de la Marea Unire din 1918 și de aniversarea Zilei Naționale a României. Ceremonia a fost organizată în vecinătatea Catedralei Episcopale, în faţa crucii monument, din centrul civic. După intonarea Imnului de stat, părintele arhimandrit Constantin Timiș, vicar eparhial, împreună cu un sobor de preoţi a oficiat slujba de Te-Deum.

La finalul sfintei slujbe părintele arhimandrit a transmis din partea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului mesajul pentru acest eveniment.

Manifestarea dedicată eroilor neamului a continuat cu discursul domnului Felix Cosmin Borcean, primarul municipiului Caransebeș, după care s-au depus flori la crucea-monument, ridicată în anul 1810, în memoria eroilor bănăţeni din toate timpurile. În continuare garda de onoare a unităţii militare din Caransebeş, precum şi un grup de soldaţi, au defilat pe sub arcul din centrul civic, care poate defini şi unitatea spirituală a creştinilor.


Data: 2 decembrie 2016 • Vizualizări: 571