Activităţile caritative continuă…

28 February 2019 Off By Pavel Canea
Activităţile caritative continuă…

Se împlinesc trei ani de activităţi sociale la parohia noastră ,,Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” din cartierul reşiţean Govândari, pentru că încă din 1 martie 2016, din dorinţa de a ajuta câţiva copii de la Şcoala Gimnazială nr. 9, din apropierea bisericii, oferim la sala de mese a Centrului parohial, prânzul pentru 10 elevi, în toate zilele când sunt la şcoală.

Desfăşurăm această modalitate de ajutor, după ce am încercat o mulţime de alte variante de sprijinire a celor cu probleme şi am constatat că ajutorul direct este cea mai bună soluţie.

Acţiunea noastră este sprijinită de câţiva prieteni cu inimă mare, care contribuie consistent pentru acest „prânz pentru copii”, precum şi de toţi credincioşii care asigură dulciurile necesare, demonstrând încredere în ceea ce facem pentru copii.

La Marile Praznice, precum şi cu alte ocazii importante pentru copii, ne bucurăm că le putem oferi şi alte cadouri, care provin tot din donaţii speciale ale prietenilor noştri credincioşi.

Cea care se ocupă voluntar de copii şi de toate cele ce ţin de servirea prânzului este, din partea parohiei noastre, doamna Petria Şerbescu, care a devenit pentru copii o adevărată „mamă”!

Oferim acest prânz elevilor recomandaţi de şcoală, indiferent de confesiunea de care aparţin.

În fiecare zi copiii vin după terminarea programului de la şcoală şi, după ce rostesc rugăciunea „Tatăl Nostru”, stau la prânz, mulţumesc Lui Dumnezeu şi apoi merg acasă sau la diferitele activităţi extraşcolare în care sunt antrenaţi: canto, înot, fotbal, etc.

Credem că prin această acţiune de ajutorare sprijinim nu numai pe copiii ce îi întâlnim în fiecare zi, ci şi pe părinţi.

Ne rugăm Lui Dumnezeu şi Îi mulţumim pentru că putem face acest lucru. (Pr. Petru Berbentia)