Concert de colinde la Reșița

13 December 2019 Off By Pavel Canea
Concert de colinde la Reșița

În Sala Lira a Liceului de Artă „Sabin Păuța” din Reșița a avut loc joi, 12 decembrie, Concertul intitulat „Colind și armonie de Crăciun”. Evenimentul a fost organizat de Episcopia Caransebeșului împreună cu Seminarul Teologic „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș și Asociația Trib’Art.

În cadrul concertului au evoluat Corul Catedralei Episcopale din Caransebeș, Corul Seminarului Teologic Ortodox „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș și Cvartetul de coarde Capricioso din Timișoara precum și grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului.

Prezent la eveniment Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a explicat la final cum trebuie să ne comportăm în această perioadă de pregătire pentru Nașterea Pruncului Divin.

 „Cu toții ne dorim un Crăciun fericit, dar nu putem avea această fericire dacă nu avem o viață autentică în Hristos. De aceea în această perioadă a Postului Nașterii Domnului suntem îndemnați la rugăciune intensă și lectură a textului evangheliei. Suntem îndemnați să ne aplecăm mai mult spre cele duhovnicești, decât spre cele materiale și lumești”, a punctat Părintele Episcop.

Sala Lira s-a dovedit a fi plină de credincioșii care au dorit să primească în suflet vestea cea bună a Nașterii Domnului transmisă prin colind de către cele trei formații. Au fost preoți din municipiul reședință de județ, oameni de cultură și numeroși reșițeni care s-au bucurat de o interpretare de excepție.

 „Mesajul colindului ne îndeamnă la dragoste curată și iertare din toată inima, prin urmare nu ne putem închina Pruncului Divin dacă suntem certați unii cu alții. Nu putem avea un Crăciun fericit dacă nu Îl avem în inima noastră pe Hristos, Soarele dreptății, căci la Crăciun Hristos este sărbătoritul și noi toți trebuie să fim în jurul Lui așa cum au fost păstorii, magii și îngerii”, a mai spus Preasfințitul Lucian.

Acest concert face parte din seria de evenimente organizate de Sectorul Cultural al Eparhiei Banatului Montan, pentru credincioși în Postul Nașterii Domnului.